Yükseliş devam edecek mi?;

Yükseliş devam edecek mi?

Merkez Bankasının peş peşe faizi indirme kararı sonrası yükselişini devam ettiren dolar kurunun geleceği hakkında İngiliz medyasından korkutan iddia geldi. Uzmanlar son 20 yılın zirvesine çıkan doların yükselişini sürdüreceğini bildirdi....

Dolar, başlıca merkez bankalarının faiz artırması ve ekonomik görünüme ilişkin endişeler sebebiyle diğer para birimlerine karşı 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra art arda üçüncü ayını da yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jarome Powell’ın geçen haftaki konuşmasında faizi yükseltmekten kaçınmayacaklarına dair vurgular yapması dolardaki yükselişi daha da alevlendirdi.

Dolar faiz artışı sinyalleri ile güçlenirken İngiliz finans gazetesi Financial Times da doların yükselişi ile ilgili bir analiz kaleme aldı.  

Analizde Rusya-Ukrayna savaşının ardından Avrupa’daki yüksek enerji fiyatlarının enflasyonu tetiklediği ve bunun da ekonomilerin durgunluğa gireceği yönündeki endişeleri artırarak doları tırmandırdığı aktarıldı.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum