Haliliye Belediyesi, Başkan Canpolat'ın projeleriyle göz dolduruyor;

Haliliye Belediyesi, Başkan Canpolat'ın projeleriyle göz dolduruyor

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın vizyon projeleriyle değişim ve dönüşümün yaşadığı Haliliye her geçen gün değer kazanıyor. Yatırımlar ile ilçeye yeni projeler kazandıracaklarını ve Haliliye’de açılışlar yılı olacağını kaydeden Başkan Canpolat, “Haliliye’miz için canıgönülden çalışmaya, ilçemize yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz” dedi....

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat seçim öncesi söz verdiği projeler ile ilçede değişim yaşanıyor.

Başkan Canpolat’ın talimatlarıyla birçok projenin inşaat çalışmaları başlatılırken, Haliliye halkının uzun yıllar kullanabileceği kalıcı eserler ilçeye kazandırılıyor. Bu projeler ile vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunulurken, vizyon projeler ile Şanlıurfa değer kazanıyor. Başkan Canpolat’ın seçim vaatlerinden olan ve ilçeye kazandırılan Göbeklitepe Gastronomi Merkezi ve Restoranı ise hizmete sunulan projelerinden biri oldu.

GÖBEKLİTEPE GASTRONOMİ MERKEZİ VE RESTORANI TAM NOT ALDI

Karşıyaka Mahalle’sinde 4 bin metrekare alan üzerine tesis edilen İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi içerisinde yer alan Gastronomi Merkezi ve Restoranı, sunulan 90 çeşit yöresel lezzetiyle Şanlıurfa’nın zengin mutfağını yansıtıyor. Çorba çeşitleri, tepsi yemekleri, sulu yemekler, kebap çeşitleri, salata çeşitleri, pide ve tatlı çeşitleri damaklarda tat bırakan lezzetler, ziyaretçilerinden tam not alıyor.  A’dan Z’ye tüm lezzetlerin yöresel olduğu ve nezih bir mekanda vatandaşlarla buluştuğunu kaydeden ziyaretçiler, Göbeklitepe Gastronomi Merkezi ve Restoranını Şanlıurfa’ya kazandırdığı için Başkan Mehmet Canpolat ve ekibine teşekkür ediyor.

Kahvaltısı, öğlen yemeği ve akşam yemekleri ile vatandaşların vazgeçilmez adreslerinden biri olan Göbeklitepe Gastronomi Merkezi ve Restoranı, misafirlerini ise rezervasyon sistemi ile ağırlıyor. Rezervasyon yapmak isteyen ve detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların, “0414 314 77 47 ile 0507 298 10 63” numaraları üzerinden iletişim sağlayabileceği kaydediliyor.

 

BAŞKAN CANPOLAT İLE HALİLİYE’DE DIŞA BAĞLILIK AZALDI

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın tasarrufa yönelik talimatlarının ardından önceki yıllarda satın alınan kamelya, piknik masaları ve banklar artık belediye bünyesinde üretiliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ahşap-İş Atölyesinde deforme olan bank ve piknik masaları onarım sonrası ilk günkü görünümüyle yeniden hizmete sunuyor. Şanlıurfa’da bir ilk olan atölyeler ile hem hizmette hızlı işleyişi hem de tasarrufu sağlayan Haliliye Belediyesi, parklara kazandırdığı kamelyaları da kendi bünyesinde yapıyor. Belediye bünyesinde parklara kazandırılan kamelyaların yanı sıra Araç Bakım ve Onarım Atölyesi ile şehir dışına gönderilen iş makinalarının bakım ve onarımı de ustalar tarafından yapılırken, yıllık büyük tasarruf sağlanıyor. Şanlıurfa’da bir ilk olan bu atölyeler ile hem hizmette hızlı işleyişi hem de tasarrufu sağlayan Haliliye Belediyesi, örnek bir belediyecilik anlayışı ile takdirleri topluyor.

Bu atölyeler ile Haliliye’de dışa bağlılığın azaldığını vurgulayan Başkan Canpolat, “Haliliye Belediyesi olarak yeni parklar, yeni piknik masaları ve yeni kamelyalar doğrultusunda her şeyi Haliliye Belediyesi olarak biz üretiyoruz. Biz üretiyoruz, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Artık yenisini dışarıdan almaya gerek yok. Haliliye Belediyesi Fen İşlerinde, Park Bahçesinde, diğer müdürlüklerinde üreten bir belediye haline gelmiştir. Kendi kendine yetebilen bir belediye haline gelmiştir. Günümüz coğrafyasına, dünyaya baktığımız zaman üretimin son derece ne kadar önemli olduğunun bilinci içerisindeyiz. Biz de Haliliye Belediyesini yaklaşık 2019’dan bugüne kadar kendi kendine ayakları yere basabilen, kurumsal yapısını tamamlamış ve içeride üretim ile birlikte dışarıya bağımlılık, dışarıdan satın almaları minimum indirmiş kendi kendine üretip, vatandaşlarımızın hizmetine sunulan bir belediye haline getirdik. Haliliye Belediyesi olarak biz burada vatandaşlarımızın her zaman için emrinde olmaya, hizmetinde olmaya devam ediyoruz” dedi.


ALTYAPI VE ÜSTYAPIYA YÖNELİK YATIRIMLAR ARTTI

 Başkan Canpolat ile yatırımların artığı Haliliye, altyapı ve üstyapı yönelik hummalı çalışmalar ile değişiyor. Merkez ve kırsal ayrımı yapılmadan ilçe genelinde yürütülen çalışmalar ile yollar konforlu hale getiriliyor. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kırsal mahallelerin stabilize yol çalışmaları ile, merkez mahallelerin ise asfalt ve kilitli beton parke döşeme çalışmalarıyla kalitesi artıyor.

Haliliye’de altyapı ve üstyapıya önem verdiklerini ifade eden Başkan Canpolat, Fen İşleri Müdürlüğünün ise atölyeleri ile güçlendiğini kaydetti. Başkan Canpolat, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Fen İşlerine bağlı yatırımlarımız devam ediyor. Sadece bu yıl, merkez ve kırsal olmak üzere 70 milyonluk bir asfalt yatırımının iş ve işlemlerini tamamladık. Merkezde sıcak asfalt, kırsalda da sathi asfalt kaplama. Bir taraftan da yaklaşık 15 milyon civarında parke taşıyla ilgili işlemlerimi tamamladık. Bu yıl daha öncede ifade ettiğimiz gibi yatırımlar yılı olacak. Fen İşleri Müdürlüğümüzde kurumsal yapının yerine oturması adına atölyelerle ilgili güçlendirmeye gittik. Haliliye Belediyesi artık kendi kendine yetebilen Fen İşleriyle bir belediye olma yolunda devam ediyor. Gerek iş makineleri, gerekse diğer ihtiyaçların karşılanmasıyla ilgili olan bütün iş ve işlemleri tamamladık. Geleceğe, gelecek yarınlarına Haliliye Belediyesi Fen İşleri sağlam adımlar atarak yürümeye devam edecek. Haliliye halkımız, değerli Şanlıurfa halkımız bize göstermiş oldukları güvenden dolayı teşekkür ediyoruz. Bize göstermiş oldukları güven ve teveccüh, bizim hizmet aşkımızı kamçıladığını, daha çok gayret ettiğimizi ifade etmek istiyoruz. Şuna inanıyoruz; Hakkın rızası, halkın rızasından geçer. Hep birlikte Haliliye Belediyesi, A’dan Z’ye tüm personelleriyle birlikte vatandaşlarımızın hizmetinde. Onların dualarına talip olduğumuzu ifade eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 

SANCAKTAR KOMPLEKSİ MAHALLEYE NEFES ALDIRDI

Haliliye’de mahallenin ihtiyaçlarına göre inşa edilen ve kısa süre içerisinde hizmete açılan Sancaktar Kompleksi bölgeye nefes aldırdı. Başkan Canpolat’ın seçim vaatlerinden biri olan ve mahallede yapılan tespitlerin ardından bölgenin eksikliklerine göre yükselen projelerden olan Sancaktar Kompleksi, içerisinde bulunan Kapalı Semt Pazarı/Otopark, Çok Amaçlı Sosyal Tesis, Zabıta Amirliği, Muhtar Evi ve Park alanı ile hizmete sunuldu. Yıllardır mahallenin ihtiyaç duyduğu ve 5 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen projenin hizmete sunulmasıyla bölgenin nefes aldığını ifade eden mahalle muhtarı ve pazar esnafı, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.

Kompleksi projesini mahalleye kazandırdığı için “Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a teşekkürlerimi iletiyorum” diyen Sancaktar Mahalle Muhtarı İbrahim Acar, “Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a teşekkürlerimi iletiyorum. Bize semt pazarı, taziye yeri, zabıta karakolu, muhtarlık evi, park yaptı. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Buradaki arkadaşların hepsi memnun” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİNİN TALEBİYDİ, BAŞKAN CANPOLAT KAZANDIRDI 

Başkan Canpolat’ın girişimleriyle bölgeye kazandırılan Karşıyaka Kompleksi ise vatandaşların takdirini topladı. Katılımcı belediyecilik anlayışıyla mahallenin tespit edilen ihtiyaçlarına yönelik projelendirilen ve görkemli açılışı ile Karşıyaka Mahallesine kazandırılan Kompleks, kapalı semt pazarı, zabıta amirliği, camii ve spor sahası ile bölgeye nefes aldırdı. Kapalı pazar alanı ile gönül rahatlığıyla alışveriş yapan esnaf ve vatandaşlar, pazar yeri ile birçok sorunun ortadan kalktığını ifade ederek, Belediye Başkanı Canpolat’a teşekkürlerini iletti.

Mahalle sakinleri adına kazandırılan proje için teşekkür eden Karşıyaka Mahalle Muhtarı Hadi Taştan, “Şuanda Karşıyaka Mahallemizde yapılan yeni semt pazarı içindeyiz. Daha önce caddede yapılıyordu. Sıcaktan esnafımızın meyveleri, sebzeleri bozuluyordu. Şuanda kapalı semt pazarı yapıldı. Allah’a çok şükür şimdi vatandaşlarımız alışverişlerini yapıyorlar. Bundan dolayı emeği geçen Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat ve3 ekibine çok teşekkür ediyorum. Bunun gibi çalışmaların devamını dilerim. Allah razı olsun” dedi.

Şanlıurfa Semt Pazarcılar Dernek Başkanı Hacı Keser ise, “Öncelikle Mehmet Canpolat’a sonsuz şükranlarımızı sunarız. Sancaktar Mahallesi olsun, Karşıyaka Mahallesi olsun, kapalı semt pazarını mahalleye ve esnafımıza kazandırdığı için kendisine şükranlarımı sunarım. Gerçekten çok modern bir pazar. Soğutma sistemli, kameralı. Vatandaşlarımız güzel bir şekilde alışverişini yapmalı. Esnafımız iyi bir şekilde satışını yapmaktadır” sözlerini kullandı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum