Bakan Nebati: Sorun dışsal kaynaklı ama geçici;

Bakan Nebati: Sorun dışsal kaynaklı ama geçici

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, peş peşe gelen akaryakıt zamlarına ilişkin açıklama yaptı. Urfalı Bakan Nebati, sorunun dışsal faktörlerden kaynaklandığını ve sorunun geçici nitelikte olduğunu vurguladı....

Adana'daki düzenlenen 'Adana İş Dünyası Buluşması'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemin en önemli sorunu haline gelen enflasyonun artan emtia fiyatlarından dolayı yükseldiğini ifade eden Bakan Nebati, hayat pahalılığının vatandaşlara asgari düzeyde yansıması için gerekli adımları atmaya devam ettiklerini belirtti.

Fiyat artışlarının dışsal faktörlerden gerçekleştiğini kaydeden Bakan Nebati, "Girdi maliyetlerimizdeki artışlar ülkemizdeki fiyatlamaları etkiliyor ve hayat pahalılığına sebep oluyor. Tüm dünyada Rusya-Ukrayna savaşı ve kuraklık nedeniyle artan gıda fiyatları, yükselen enerji fiyatları, arz-talep uyumsuzlukları, tedarik zincirlerindeki bozulmalar ve artan navlun maliyetleri sebebiyle bugün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler dahil yüksek enflasyon sorunu yaşıyor” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum