Markette etiket oyunu!;

Markette etiket oyunu!

Zincir marketlerden biri olan A101’de, çiftli satılan ürünlerin barkodlarının iki kez okutulduğu ileri sürüldü....

Türkiye’nin zincir marketlerinden biri olan A101’de, çiftli satılan ürünlerin barkodlarının iki kez okutulduğu tespit edildi. Ürünlerin raftaki fiyatıyla, kasadaki fiyatının birbirine tutmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Aydınlık Gazetesi İstihbarat Servisi Şefi Tevfik Kadan, markette yaşanan olayı sosyal medya hesabında paylaştı.

Kadan’ın paylaşımında, “Değerli dostlar, size zincir marketlerin başlattığı yeni bir dolandırıcılık yöntemini anlatayım. Bu sefer ki diğerlerinden çok farklı. Yöntemleri alenen hırsızlık. Bir günde yüzde 100 zam yapmışlar.

Rafta duran 2 adet 90 gram Danone meyveli yoğurdun etiketi 11,50 TL olarak görünüyor. Yani ürün 2’li satılıyor. Etiketinde 2*90 gr. yazıyor. Fakat kasaya gittiğinizde iş değişiyor. Ürün kasada 2 kere okutularak sizden 23 TL isteniyor. Buyurun bu etiketi, bu da fişi.

Vahim olan, bunun merkezi bir karar olması. Yani A101 şubelerine gönderilen genelgeye göre, artık ürünler TEKLİ olarak satılacak. Firmalardan gelen 2’li ürünler de kasada 2 kere okutulacak. Tekli alanlar etiketin yarısını değil tamamını ödüyor. Yani 1 günde yüzde 100 zam yapmışlar” ifadelerini kullandı.

Bu uygulamanın da merkez tarafından verilen bir karar olduğu belirtildi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum