Urfalı bürokrat: Küresel yük paylaşımı uluslararası sorumluluktur;

Urfalı bürokrat: Küresel yük paylaşımı uluslararası sorumluluktur

İşgücüne yönlendirilmede dezavantajlı olan gruplar için hayata geçirilen T-SUY Projesi'nin Tokat'taki toplantısında açılış konuşması yapan Şanlıurfalı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Suat Baylan "Küresel yük paylaşımı uluslararası bir yükümlülük, insani ve etik bir sorumluluktur" dedi....

TOKAT- Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-Suy) Projesi Bölgesel Bilgilendirme Toplantısının 4'üncüsü Tokat'ta yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Türk Kızılay ile birlikte uyguladığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen “Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı Projesi'nin (T-SUY)” 4'üncü Bölgesel Bilgilendirme Toplantısına Karadeniz Bölgesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Bakanlık ve Türk Kızılay yetkilileri, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu T-SUY Proje Yöneticisi Mauro Mascioli ile ulusal ve uluslararası paydaşların katıldı. Toplantı; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Şanlıurfalı Suat Baylan başkanlığında gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Yardımcısı Baylan "T-SUY Projesinin de dahil olduğu tüm FRIT Projelerinin dünyada iyi örnek uygulamaları kapsamına alınmasında, Vakıflarımızın hakkı büyüktür. Küresel yük paylaşımı, uluslararası bir yükümlülük, insani ve etik bir sorumluluktur" dedi.

T-SUY Proje Yöneticisi Mascioli ise “Bakanlık ve Türk Kızılay ile birlikte güzel bir işbirliği oluşturduk. T-SUY Projesi kapsamında çok güzel neticeler alıyoruz. Bu sonuçların elde edilmesini sağlayan saha çalışanlarına müteşekkiriz” ifadelerini kullandı. 

Toplantıda FRIT Koordinatörlüğü, Türk Kızılay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, paydaş kurumların temsilcileri proje yararlanıcılarına yönelik faaliyetlerine ilişkin bilgiler vererek, paydaşlara deneyimlerini aktardı.

Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY) Projesi Hakkında 

Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY) Projesi, iş gücüne yönlendirilme anlamında dezavantajlı olan, “en kırılgan” durumdaki grupların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yönelik hazırlanmış nakit temelli bir destek projesidir.

Geçim kaynaklarına yönlendirilemeyen, en kırılgan durumda olan ve kimlik numarası 99 ile başlayan Geçici Koruma Statüsü Sahiplerinin / Uluslararası Koruma Statüsü Sahiplerinin / Uluslararası Koruma Başvurusu Sahiplerinin ve İnsani İkamet İzni olan yabancıların projeye dahil edilmesi hedeflenmektedir.

T-SUY Projesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Proje, KIZILAYKART Platformu aracılığı ile yürütülmekte ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM) ile Göç İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenmektedir.

Proje kapsamındaki tam bağımlı engelli yararlanıcılara, durumlarını yetkili devlet hastanelerinden alınacak Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporu / Çocuklar için Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER) ibraz etmek şartı ile ilave nakdi yardım da sağlanmaktadır.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum