Urfa’da da gastronomi enstitüsü açılacak;

Urfa’da da gastronomi enstitüsü açılacak

MEB’in, Türk mutfağının dünyaya tanıtılması amacıyla 10 gastronomi enstitüsü açacağı illerin arasında Şanlıurfa da yer alacak....

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Türk mutfağının tüm dünyaya tanıtılması amacıyla 10 gastronomi enstitüsü açacağı illerin arasında Şanlıurfa’nın yer almamıştı. Gastronomi alanında önemli bir konumda bulunan Şanlıurfa’da söz konusu enstitülerden açılacak olmaması Urfa’da ses getirmişti.

Başkanlığını M. Kemal Alataş’ın yaptığı Şanlıurfa Vakfı (ŞANVAK) da Şanlıurfa’nın da gastronomi enstitüsü açılacak iller kapsamına alınması için girişimlerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüşen Alataş, Bakan Nebati’nin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüştüğünü ve görüşmeler neticesinde Şanlıurfa’nın da gastronomi enstitüsü açılacak iller arasına alınacağını duyurdu.

ŞANVAK’tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Vakıf Genel Başkanı E. Korgeneral M. Kemal Alataş, konuya ilişkin olarak Hazine Maliye Bakanımız Sn. Nureddin Nebati ile görüşmüş ve Sn. Bakanımız’da Milli Eğitim Bakanı ile görüşerek Şanlıurfa’nın da gastronomi enstitüsü kurulacak iller kapsamına alınması sağlanmıştır. Sn. Bakanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Şanlıurfamız için hayırlı olur inşallah”.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum