Zakkum isminin cehennemden geldiği gerekçesiyle konserin iptalini istediler;

Zakkum isminin cehennemden geldiği gerekçesiyle konserin iptalini istediler

Din-Bir-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt, Zakkum grubunun Şanlıurfa’da vereceği konserin iptal edilmesini isteyerek, “İsmini cehennemdeki Zakkum ağacından alan grubun vermeyi planlandığı müzikal gösteriminin kötülükten başka bir şeye hizmet etmeyeceği herkesin malumudur” ifadesini kullandı....

ŞANLIURFA- Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt, müzik grubu Zakkum'un adının, cehennemde yetişen ağaç olduğunu gerekçe göstererek, grubun Şanlıurfa'da vereceği konserin iptal edilmesini istedi.

Kurt, Zakkum grubunun 7 Eylül’de Şanlıurfa’da vereceği konserin iptal edilmesini istediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa Belediyesi’nin organizesiyle 7 Eylül 2022 de ismini Cehennemdeki Zakkum ağacından alan (Saffat, 37/64) “Zakkum” isimli topluluğun vermesinin planlandığı, fuhuştan başka bir şeye hizmet etmeyen ve ahlakı tahribat etme yönünden zakkum zehrinden daha zararlı olan müzikal gösterimin kötülükten başka bir şeye hizmet etmeyeceği herkesin malumudur.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa Belediyesi’nin böyle bir rezalete ev sahipliği yapması büyük bir vebaldir. Her tarafı çirkef kokan bu programın iptalini Sayın Başkandan rica eder, gençlerimizi çok yönlü olarak ifsat edecek olan böyle ahlaksız bir gösterinin günahına ortak olmamasını “De ki: Rabbim ancak açık ve gizli fuhşiyatı, (her çeşit kötülüğü,) günahı ve haklı nedeni olmayan isyan ve saldırıyı, … Haram kılmıştır.” Mealindeki ayet-i kerimede belirtilen ilahi ikazları dikkate almasını kendisinden beklerim.”

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum