Milli Eğitim Bakanı Özer'den yeni öğretmen ataması açıklaması;

Milli Eğitim Bakanı Özer'den yeni öğretmen ataması açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir televizyon programında ihtiyaçlar doğrultusunda yeni öğretmen ataması yapılacağını belirtti....

Bakan Özer,  katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Bakan Özer,  “Mevcut sistemde hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın. İhtiyaca binaen yeni öğretmen atamaları olacak. Bakanlık olarak okulöncesi okullaşmayı arttırmak bizim için çok önemli. Mutlaka yeni öğretmen istihdamı olacak” ifadesini kullandı.

Bakan Özer, yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili şunları söyledi:

“Bu dönem 2022 2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarına çok erken başladık. 17 Haziran'da 2021- 2022 eğitim yılı kapatıldıktan sonra tüm okul yöneticilerimiz ile bir araya geldik ve ilk startı verdik. Okullarımızın ihtiyacının karşılanması noktasında, bütçelerin aktarılması noktasında, okulların eğitim öğretime hazırlanması noktasında çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik.

Bu dönem ilk defa 20 yıldan bu yana eğitimde fırsat eşitliği bağlamında dağıtılan okul ders kitaplarına ilave olarak yardımcı kaynaklar tüm sıralara yerleştirildi. Yaklaşık 136 milyon kitap, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi.”

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum