Şanlıurfa’da ebelik sempozyumu düzenlendi;

Şanlıurfa’da ebelik sempozyumu düzenlendi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kadın doğum çalışanları, ebeler ve stajyer öğrencilerin katılımıyla "1. Ulusal Ebelik Sempozyumu" düzenlendi....

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin İstanbul Medipol Üniversite Hastanesi iş birliği ile 1. Ulusal Ebelik Sempozyumu düzenlendi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen sempozyuma İstanbul Medipol Üniversite Hastanesi Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Ögr. Üyesi Asiye Kocatürk, Medipol Üniversite Hastanesi öğretim görevlileri, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Kaya ve yönetimi, kadın doğum çalışanları, ebeler ve stajyer öğrenciler katıldı.

Sempozyumda ebelik mesleğiyle ilgili bilgi verildi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, ebelerin sağlıklı bireylerin, ailelerin ve toplumun oluşmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Yeryüzündeki ilk doğumun Göbeklitepe'de olduğunu düşünürsek ilk ebelerimizin de bu coğrafyada bulunmuş olma ihtimalleri yüksektir. Ebelik mesleğinin toplumsal saygınlığı olan, tarihi ve işlevselliği yönünde dünyanın en eski ve ilk bütüncül mesleklerinden biri. Tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için var olan ebelik mesleği, yüklendiği bu önemli misyon ile toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer alır. Çünkü ebelik mesleği kadim bir meslektir ve toplumumuzda çok önemli bir yere sahiptir" diye konuştu.

Medipol Üniversite Hastanesi Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Ögr. Üyesi Asiye Kocatürk de bu tür sempozyumlara her türlü desteklerini sürdüreceklerini vurguladı.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum