Şanlıurfa’da fıstık fiyatları düştü;

Şanlıurfa’da fıstık fiyatları düştü

Şanlıurfa’da ilk hasat döneminde yüksek fiyattan satılan fıstığın kilosu 90 liraya kadar düştü....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa’da satılan fıstığın kilosu, ürünün bollaşmasıyla 90 liraya düştü.

Mahsulün ilk çıktığı zamanlarda kilosu 130 liraya satılan fıstık, son günlerde düşüşe geçti. Kent merkezinde satılan fıstıkta alım da yükseldi.

Şanlıurfa’da uzun yıllardır fıstık satan 52 yaşındaki Mehmet Çiftçi, ilk hasat döneminde pahalı olduğu için vatandaşın alamadığı fıstığa bugünlerde talebin arttığı söyledi.

Türkiye’nin her tarafına fıstık gönderdiğini belirten Çiftçi, “Urfa fıstığının ilk mahsul yapıldığı dönemlerde kilogramı 130 lira civarında idi. Bu kadar pahalı olmasının sebebi birinci sınıf olması ve ilk ürün olmasından kaynaklıydı. Ürünlerin bollaşmasıyla geçen haftalara göre fiyat ucuzladı. Fıstığın kilogramı şu anda 90 lira. Akaryakıtta biraz daha indirim olsa fıstıkta da düşüş olur. Bir kilo kabak çekirdeği 70 lira olduktan sonra bir kilo fıstığın 90-100 lira olması normaldir” dedi.

Adana’dan Şanlıurfa’ya fıstık almak için gelen Fatma Kırmızı ise, “Bu aylarda Urfa’da fıstık olur. Biz de fıstık için geldik. Adana’da fıstık fiyatları 170 lira. Fıstık burada Adana’ya göre ucuz. Urfa’da fıstık yenmeden gidilmez. Urfa fıstığını seviyorum” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum