Beyazgül: Gençlerimizi sportif aktivitelerle koruyacağız;

Beyazgül: Gençlerimizi sportif aktivitelerle koruyacağız

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında kentte bulunan okul müdürlerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bağımlılıkla mücadelede mazeret olmayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, gençleri kötü alışkanlıklardan korumaya yönelik spor ve gençlik merkezi sayısını artırdıklarını söyledi....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Yeşilay Şubesinin düzenlediği okul müdürleri bilgilendirme toplantısı Cumhuriyet tesislerinde gerçekleşti.

 

12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesi Yeşilay’ın organizasyonu ile bir araya gelen okul müdürlerine madde bağımlılığı ile mücadele konusunda bilgiler verildi.

 

Yeşilay’ın düzenlediği bilgilendirme toplantısına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere yönelik yapılan çalışmaları aktararak madde bağımlılığı ile mücadele de her zaman ilgili kurumlara destek vereceklerini söyledi. 

 

BEYAZGÜL: SPORTİF AKTİVİTELERLE GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYACAĞIZ

 

Şanlıurfa’da gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora teşvik etmek amacıyla kent merkezi ve ilçelerde gençlik merkezi, spor merkezi ve kadın destek merkez sayısını artırdıklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Okul müdürlerimiz ve kent protokolümüzle birlikte hareket edersek uyuşturucuya karşı topyekûn bir savaş yapabiliriz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere yönelik çok önemli çalışmalar yaptık. Büyükşehir belediyesi olana kadar 20-30 yıl boyunca 2 tane olan spor merkezi sayısını biz 49’a çıkardık. 47 tane daha spor merkezi yaparak bu sayıyı gençlerimiz için 49’a çıkardık. Bir alışkanlığa düşmüşsen, sen onu bu alışkanlıktan kurtarmak için yapma demek yeterli olmuyor. Onu alıp güzel bir alışkanlığa getirmemiz gerekiyor. Onun için bu sayıyı 49’a çıkardık.


Spor merkezleri sayısını daha da artıracağız. 3 tane olan gençlik merkezi sayısını 19’a çıkardık. İlçelerimiz de dâhil 16 tane daha gençlik merkezi açarak gençlerimizin hizmetine sunduk. 10 tane futbol okulu açtık ve çocuklarımız futbolu çok seviyor. 2 olan yüzme havuzuna 5 yüzme havuzu daha ekledik. Lisanslı sporcu sayımız 2 bin 850 iken bu sayı bizim açtığımız gençlik ve spor merkezleri ile birlikte 5 bin 940 sayısına ulaştık. 20 olan Milli sporcu sayımız 35’e çıkardık. Sportif faaliyetlerde 7 branş varken bu sayıyı 35’e çıkardık. Her insanın kabiliyeti farklı ve 35 farklı branşta sportif faaliyetlere ağırlık verdik. 10 tane olan kadın destek merkezi sayımızı 33’e çıkardık. Gerek gençlik alanlarında gerekse kadınlara yönelik çalışmalarda hiçbir şekilde durmadık ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürdük’’ dedi.

 

BEYAZGÜL: BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE MAZERET OLAMAZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin her zaman madde bağımlılığıyla mücadelede yapılan ve yapılacak olan çalışmalara destek verdiğini ve bu mücadele de asla mazeret kabul etmediklerini anlatan Başkan Beyazgül, “Bize dışarıdan bir tane kurtarıcı gelmez. Bu şehri hepimiz birlikte kurtarırız. Hepimiz bu şehrin sahibiyiz. Bu nedenle hep birlikte çalışacağız. Mazeret yok, biz sizinle beraberiz. Öğrencimiz için, çocuğumuz için ve çocuklarımızın geleceği için hayırlı bir faaliyette sizlerle beraber olmak bizim için iftihar vesilesidir, bizim için mutluluktur ve bu mutluluğu beraber yaşamak herkes için bir iyiliktir’’ dedi.

 

Madde bağımlılığının küresel bir problem ve sorun olduğuna dikkati çeken Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, ‘’Bağımlılık ve uyuşturucu günümüzde hakikaten çok önemli bir problem haline geldi. Küresel bir sorun haline geldi. Bu küresel sorun ülkemizi de içerisine alan küresel sorun gerçekten gençlerimizi tehdit etmektedir. Bizler devlet olarak devletimizin tüm imkânlarını, tüm birimlerimizi ve tüm yetkilerimizi kullanarak bu mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Bu mücadeleyi hep beraber yürüteceğiz. Yani bu mücadele tek başına yürütülecek bir mücadele değildir’’ diye konuştu.

Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Aziz Çiftçi ise Şanlıurfa’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum