HÜDA PAR'ın gündeminde bu kez engelli vatandaşların sorunlar var;

HÜDA PAR'ın gündeminde bu kez engelli vatandaşların sorunlar var

Engelli vatandaşların günlük hayatta yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlatan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, engelli vatandaşların hayatın her alanına kolayca erişebilmeleri gerektiğini ifade etti....

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu cuma da Şanlıurfa'nın sorunlarını gündeme getirmeye ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini paylaşmaya devam etti.

Engelli vatandaşların, günlük hayatta yaşadıkları sorunların başında kamu kurumları, apartman girişleri, banka ATM'leri ve kaldırım girişlerindeki zorluklar geliyor.

Kamu kurumları, apartman girişleri, banka ATM'leri ve kaldırım girişlerindeki rampaların standartlara göre yapılmaması engelli vatandaşları çeşitli zorluklarla karşı karşıya bırakıyor.

Yönetmeliğe uygun yapılmayan rampalardan yalnız başına çıkamayan engelli vatandaşlar, engelli rampası olmayan apartman, camii, park, okul, kamu kurumu ve çeşitli yerlere de giremiyor.

Günlük hayatta yaşadıkları zorlukları dile getiren engelli vatandaşlar, "Rampalar standart dışı. Yalnız başımıza çıkamıyoruz. Banka ATM'lerinden para çekemiyoruz. Cami cemaati ile bir arada namaz kılamıyoruz. Sevdiklerimizi ve yakınlarımızı ziyaret edemiyoruz. Peki, siz bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız?" dediler.

ÖZASLAN: DEVLET İNSAN İÇİN VARDIR

Engelli vatandaşların, hayatın her alanına rahat bir şekilde ulaşabilmeleri gerektiğini söyleyen Özaslan, "Biz HÜDA PAR olarak diyoruz ki; devlet insan için vardır. Sadece tekerlekli sandalye rampası yapmak ile bu iş bitmiyor. Engelli vatandaşlar her kuruma, parka, camiye, istediği bütün resmi kurumlara çok rahat bir şekilde gidebilmeli. Öğrenciler okullara çok rahat bir şekilde gidebilmeli. Bizler gibi yaşayabilmeliler. Görme ve işitme engelli kardeşlerimiz için de her türlü imkan ve olanağı sağlamalıyız. Toplum olarak bu, hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum