Urfalı milli kick boksçunun hedefi olimpiyat şampiyonluğu;

Urfalı milli kick boksçunun hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çobanlık yaparken spor lisesindeki arkadaşının tavsiyesiyle dövüş sporlarına yönelen ve aldığı eğitimlerle kısa zamanda aralarında Türkiye şampiyonlukları gibi başarılar da kazanan Emrah Yaşar’ın hedefinde olimpiyat şampiyonluğu var....

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 15 yaşında çobanlık yaparken arkadaşının tavsiyesiyle ilgi duyduğu dövüş sporlarına yönlendirilen Emrah Yaşar, aldığı eğitimle 4 yıl içinde üstün bir başarı yakaladı. Kick boksta Türkiye şampiyonlukları kazanan 19 yaşındaki milli sporcu, İstanbul'da düzenlenen 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'nda 85 kiloda altın madalya kazandı.  Emrah Yaşar son olarak Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye şampiyonu oldu.

Şanlıurfalı milli sporcu Emrah Yaşar, çobanlıktan sporda Türkiye şampiyonluklarına uzanan başarısını ve hedeflerini BİHA’ya anlattı.

Spor lisesinde eğitim gören bir arkadaşının tavsiyesinin hayatında büyük değişikliklere vesile olduğunu vurgulayan Yaşar, “Spor lisesinden bir arkadaşım tavsiye etti. Sonra arkadaşım aracılığıyla antrenörüm Serhat hocayla tanıştım. Şu anda 19 yaşındayım, 4 yıldır hem boks hem kick boks yapıyorum” dedi.

YAŞAR: ŞAMPİYONLUKLARIN OLİMPİYATLARA MERVİDEN

Milli sporcu Emrah Yaşar, bugüne kadar katıldığı müsabakalardan biri dışında hep birincilikle ayrıldığını belirterek, ter döktüğü turnuvalarda elde ettiği başarıları şöyle anlattı:

“İlk katıldığım turnuva Avrupa kupasıydı, orada şampiyon oldum. Sonra Türkiye şampiyonaları vardı, şampiyon oldum, birinde sadece ikinci oldum. 2021’de gençlerde 81 kiloda Avrupa şampiyonu oldum. Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda, İstanbul’daki Dünya Kupası’nda ve son olarak da 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda şampiyon oldum.”

Hedefinin olimpiyatlarda Türk bayrağı ile birincilik kürsüsüne çıkmak olduğunu vurgulayan Emrah Yaşar, “Bütün saydığım şampiyonluklarımın hepsi olimpiyatlara merdivendi. 2 ay sonra Büyükler Avrupa Şampiyonası var, hedefim orada da şampiyonluk. Olimpiyatlarda birinci olmak istiyorum” diye konuştu.

HAFTANIN 6 GÜNÜ 6 SAAT ANTRENMAN

Emrah Yaşar, bu hedefine ulaşmak için de sıkı bir antrenman programı takip ediyor. Haftanın bir günü hariç günde 6 saat antrenörü Serhat Akagündüz ile çalıştıklarını belirten Yaşar, “Sabah saat 08.00’de başladığımız antrenmanı saat 10.00 gibi bitiriyoruz. Tekrar akşam antrenmanına saat 17.30’da başlıyoruz, antrenmanı 22.00 gibi bitiriyoruz. Yaklaşık 6 saat çalışıyoruz. Pazar günleri dinleniyorum” ifadelerini kullandı.

YETKİLİLERE ÇAĞRI: SPORCULARA DESTEKLERİ OLUN

Milli sporcu Emrah Yaşar, ilgili yöneticilerden kendilerine daha fazla destek olmalarını beklediklerini kaydetti.

“Yöneticilerin destekleri var ama bir yere kadar” diyen Yaşar, “Mesela ben İslami Dayanışma Oyunları’nda şampiyon oldum, şampiyonluk bir yana bu oyunlara Şanlıurfa’dan katılan sadece bendim sporcu olarak. Derece bile beklemiyorlardı benden ama ben çıkıp şampiyon oldum. Yöneticiler makamlarına çağırdılar, sadece tebrik ettiler. Spora, sporcuya daha fazla destek olmaları gerekli” dedi.

 

ANTRENÖR AKAGÜNDÜZ: PANDEMİDE BİLE ARALIKSIZ ÇALIŞTIK

Emrah Yaşar’ın elde ettiği başarıların ardından şüphesiz antrenörü Serhat Akagündüz’ün de payı var.

Yaşar’ın bugüne kadar kazandığı derecelerle her antrenörün tatmak isteyeceği bir duyguyu kendisine yaşattığını vurgulayan Akagündüz, 4 yıldır aralıksız çalışmalarının meyvelerini topladıklarını kaydetti. Akagündüz, şunları söyledi:

“Pandemi de bile izinler alarak evde antrenman programı yaparak aralıksız çalışıyorduk. Sporcu kısa vaade bir şeyleri görebilir ama antrenörü uzun vadede nereler çıkacağını tahmin edebilir. Çalışmalarımızı da o doğrultuda yapıyoruz. Emrah’ın şöyle bir özelliği var. Emrah her çıktığı turnuvada şampiyon oldu. Bir turnuvada ikinci oldu sadece. Bundan sonraki süreçte tabii ki bu şekilde devam edip eksiklerimizi görüp daha iyi sonuçlar elde etmek istiyoruz.”

“KARİYERİ İÇİN FEDAKARLIK YAPIYOR”

Her müsabakaya farkı hazırlandıklarını belirten Akagündüz, Yaşar’a başarıyı getiren antrenman süreci hakkında şu bilgileri verdi:

“Hazırlık sürecinde bir gün çift bir gün tek antrenman şeklinde haftada 10 antrenman yapıyoruz.  Emrah’ın en çok beğendiğim yönü asla antrenmanda yoruldum demez. 2 saatlik antrenmanda 5 litre su bitirdiğini bilirim. Sabah 04.30’da burada ol derim, benden önce gelir, akşam da en geç o çıkar. Kariyeri için fedakarlık yapıyor”.

“SADECE TESİS YAPMAKLA SPORCU YETİŞTİRİLMİYOR”

Şanlıurfa’da Emrah Yaşar gibi keşfedilmeyi bekleyen genç bir nüfusun bulunduğunu vurgulayan Serhat Akagündüz, yetkililere çağrıda bulundu. Sadece tesis yapmakla sporcu yetiştirilemeyeceğini belirten Akagündüz, “Nüfus bazında baktığımızda Urfa’nın ilçelerinden daha küçük iller var. Bu illerden bir sürü şampiyon çıkarken 2,5 milyona sahip Şanlıurfa’dan niye bir tane çıksın? Türkiye şampiyonalarına gidiyoruz, Şanlıurfa’dan sayı 10 ya da 15 kişi. Yanı başımızdaki illerden ise onlarca kişi geliyor. Bu konudaki sorumluluk yetkililere düşüyor. Günü kurtarma derdinde değil de uzun vadeli projeler yapsınlar, bu çocukları ancak böyle kurtarabilir ve Şanlıurfa’nın prestijini bu şekilde yükseltebiliriz” dedi.

“Emrah gibi 3 tane sporcu olsaydı Urfa’ya bakış açısı farklı olurdu” diyen Akagündüz, milli sporcu Emrah Yaşar’a da sahip çıkılmadığından dert yandı. Akagündüz, “Başarılı sporculara küçük burslar verin, otobüs kartları verin, çok basit bir şey belediye için ama bu bile yapılamadı. Çocuk geliyor Türkiye şampiyonu oluyor, madalya alıyor, sporcu bir yerden sonra diyor ben ne yapacağım bu madalyayı, sürekli git madalya al. Sporcuyu pekiştirmemiz lazım bir ödül vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

FADİME KILDI – MUSTAFA EKİNCİ / ÖZEL HABER / BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum