Kültür ve turizm haberciliği alanındaki projenin ayağı ekimde Şanlıurfa’da yapılacak;

Kültür ve turizm haberciliği alanındaki projenin ayağı ekimde Şanlıurfa’da yapılacak

Kültür ve Turizm Haberciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’nin Güneydoğu ayağı ekim ayında Şanlıurfa’da yapılacak....

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (IMEF) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Kültür ve Turizm Haberciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi'nin Doğu-Güneydoğu ayağı ekim ayında Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteklediği yürütülen Kültür ve Turizm Haberciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi, kültürel habercilik ve turizm değer tanıtımı konularında içeriği kaliteli haber yapılmasını amaçlıyor.

Proje kapsamında Türkiye’nin 6 bölgesinde “Kültür Haberciliği, Turizm Haberciliği, Gazetecilik ve Etik Kurallar, Dezenformasyon; Habercilikte Etkin Sosyal Medya Kullanımı, Somut Olmayan Kültürel Miras” eğitimleri ile 750 üzerinde internet medyasının kendi illerine ait kültürel zenginlikleri turizme katkı sunacak yeterliliğe ulaşması için eğitimler verilecek.

Eğitimler neticesinde katılımcılar kültür ve turizm haberciliği konusunda özgün içerik üretecek, Anadolu’nun tanıtım ve anlatımında kültür haber elçisi olarak görev yapacak.

Böylece her geçen gün büyüyen internet medyasının kapasite geliştirilmesinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Projenin sonunda sonuç raporu hazırlanacak.

TİMBİR’in kurucularından Gazeteci Cengiz Aksan, şehirdeki ve ilçelerdeki tüm gazetecilerin davet edileceğini belirterek, eğitimlere katılanlara sertifika verileceğini kaydetti.

 Aksan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'nin alanındaki en büyük sivil toplum kuruluşları olan @imef01ve @Timbir81 tarafından @TCKulturTurizm işbirliğiyle yürütülen Kültür ve Turizm Haberciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi'nin Doğu-Güneydoğu ayağını Ekim ayında Şanlıurfa'da gerçekleştireceğiz.

Bu talebimizi geri çevirmeyen Değerli Başkanımız Dr. Süleyman Basa ve Genel Sekreterimiz Nizamettin Bilici'ye teşekkür ederim. Kültür ve Turizm'in başkenti Şanlıurfa'ya ve ilimizdeki değerli meslektaşlarımıza faydalı olması ümidiyle”.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum