Başkentte isot yeme yarışması düzenlendi;

Başkentte isot yeme yarışması düzenlendi

Tarih, Kültür ve Gastronomi şehri Şanlıurfa’nın damak çatlatan meşhur yöresel yemekleri Ankara’ya taşındı. Birbirinden lezzetli yemekler stantlardaki yerini alırken, kentin meşhur lezzeti isot için de yarışma düzenlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Gastronominin damakla dünyaya tanıtılacağını söyledi....

ANKARA- Kentin tarihi dokusu, kültürü, folkloru ve Gastronomisini dünyaya tanıtmak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’’ Ankara Millet Bahçesinde vatandaşlara kapılarını açtı.

Festival havasında başlayan Şanlıurfa Tanıtım Günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Memleket hasreti çeken Şanlıurfalılar kadar Ankaralılar da millet bahçesinde düzenlenen etkinliğe adeta akın etti. Ciğer kebabından lahmacuna, şıllık tatlısından peynirli helvasına kadar birçok yöresel ürünün yapıldığı tanıtım günlerinde yemekler görselliğiyle gözlere, lezzetleriyle de midelere hitap etti.

Ankara’da düzenlenen etkinlikte isot ve çiğköfte yeme yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılanlar zor anlar yaşarken renkli görüntüler ortaya çıktı. İsot yeme yarışmasında Yunus Demirkaynak birinci olurken çiğköfte yeme yarışmasında Yılmaz Akkuş birinci oldu. Yarışmada birinci olanlara çeyrek altın hediye edildi. 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’GASTRONOMİ DAMAKLA DÜNYAYA TANITILIR’’

Kentin kültürünü, müziğini, folklorunu ve gastronomisini dünyaya tanıtmak için Ankara’da tanıtım günleri düzenlediklerini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Ankara’ya müzik, Gastronomi, tarihi ve kültürü ile geldik. Şanlıurfa’nın derin bir kültürü var. Şanlıurfa Kadim bir şehirdir. Şanlıurfa Türkiye’de ses getirecektir. Şanlıurfa 12 bin yıllık bir tarihe sahip şehirdir. Şanlıurfa medeniyetlerin kurulduğu şehirdir. Şanlıurfa medeniyetlerin geçiş noktası olan bir şehirdir. Her şeyin çıkış noktası Şanlıurfa’dır. Bizde damak var, biz tabak değil damağa önem vermişiz. Gastronomi ancak damakla dünyaya tanıtılır. Damakla en güzel lezzet bulunur’’ dedi.

Şanlıurfa’nın tarım ve turizm şehri olduğuna dikkat çeken Başkan Beyazgül herkesi Şanlıurfa'ya davet etti. 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile Şanlıurfa Vakfı Başkanı Mustafa Kemal Alataş, amaçlarının Şanlıurfa’yı tanıtmak olduğunu söyledi.

Ankara’da düzenlenen etkinliğe, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Zemzem Gülendar Açanal, Ahmet Eşref Fakıbaba, Halil Özşavlı, Ahmet Akay, Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız, TFF eski Başkanı Nihat Özdemir, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Altındağ Belediye Başkanı Saım Balcı, Şanlıurfa İlçe Belediye Başkanları, AK Parti ilçe Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Şanlıurfa Tanıtım Günleri, 15-18 Eylül tarihleri arasında Ankara Millet Bahçesinde misafirlerini ağırlayacak.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum