Şanlıurfa’da 2 binden fazla açık kalp ameliyatı;

Şanlıurfa’da 2 binden fazla açık kalp ameliyatı

Klinik olarak 2004’te ilk kalp ameliyatının yapıldığı Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 18 yıllık sürede 2 binin üzerinde açık kalp ameliyatları başarılı şekilde gerçekleştirildi....

Günümüzde insan sağlığını tehdit eden en büyük şikâyetler kalp ve ona bağlı organlarda yaşanıyor. Bu nedenle kalbe bağlı gelişen hastalıklardan ölüm oranları da yıllar geçtikçe artıyor. Kalp ve damar cerrahisi, kalp hastalıklarının yanı sıra kalbin çalışmasını etkileyen üç damardan kaynaklı hastalıkların erken tespitini sağlayan ve cerrahi tedavi uygulayan bir birim.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran kadın hastanın kalpten çıkan ana damarda yırtılma tespit edildi. Bunun üzerine Kalp Damar Cerrahisi Uzm. Klinik Şefi Doç. Dr. Mustafa Abanoz ekibi ile Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yazar, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Arif Yasin Çakmak tarafından başarılı bir şekilde ameliyat gerçekleştirildi.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Klinik Şefi Doç. Dr. Mustafa Abanoz, klinik olarak 2004’te ilk kalp ameliyatının yapıldığı hastanede yaklaşık 18 yıldır açık kalp ameliyatlarının başarılı şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.

“Her yıl ameliyat sayımız gittikçe artarak ameliyatlarımıza devam etmekteyiz” diyen Abanoz, 18 yıllık sürede 2 binin üzerinde açık kalp ameliyatı yaptıkları bilgisini paylaştı. Abanoz, şunları söyledi:

“Şu anda toplam 17 -18 seneyi dikkate aldığımızda 2 binin üzerinde açık kalp ameliyatı yapmış bulunmaktayız. Bu ameliyatların içinde kalp kapak ameliyatları dediğimiz aort kapak ameliyatı, mitral kapak ameliyatları, triküspit ameliyatları, bu ameliyatlarla beraber kalp damarlarında tıkanıklık olan ameliyatları ve beyin damarlarına giden ameliyatları aynı seansta gerçekleştirmekteyiz. Bunun yanında özellikli ameliyatlar dediğimiz ölüm oranı çok yüksek, yüzde 50’ye varan ölüm olanı olan aort diseksiyonu ameliyatlarımızı başarıyla hastanemizde yapmaktayız.”

Hastaneye 4 gün önce müracaat eden Yazı Kiraz’ın kalp ameliyatı yaptıkları son hastalardan biri olduğunu belirten Abanoz, “Bu hasta yaklaşık 4 gün önce hastanemize gelmişti. Kalpten çıkan ana damarda yırtılma sebebiyle hastayı ameliyat ettik. Bugün 4. gün. İnşallah yarın veya öbür gün hastayı taburcu edeceğiz” dedi.

“HASTALARIN BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMELERİNE GEREK YOK”

Abanoz, ameliyatların kliniklerinde başarılı şekilde gerçekleştirildiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Hastanemizde diğer periferik damar dediğimiz kalbin dışındaki kol bacak damarları karındaki damarlar göğüsteki damarlara da gerek stent olarak gerek cerrahi olarak müdahale edilmektedir. Bu ameliyatlarda kliniğimizde başarılı olarak yapılmaktadır. Hastanemiz şehir dışından da hasta kabul etmektedir. Hatta Şırnak'tan, Diyarbakır'dan, Mardin'den çevre illerden kabul edip burada hastalarımızın ameliyatlarını gerçekleştirmekteyiz. Şanlıurfa ve çevredeki halkın bize güvenerek bu ameliyatları çok rahatlıkla gönül rahatlığı ile burada olabilirler. Başka merkezlere gitmesine de gerek yoktur” dedi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum