Şanlıurfa’da pamuk biçim ücretleri revize edildi;

Şanlıurfa’da pamuk biçim ücretleri revize edildi

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından dün belirlenen 2022 yılı hasat dönemi pamuk toplama ücretleri, motorine gelen indirim sonrası yeniden revize edildi....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı’nda, 2022 yılı hasat dönemi pamuk toplama ücretlerin yeniden revize edilmesi nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Grup adına açıklamayı Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar yaptı.

İpar, motorine gelen indirim sonrası dün belirlenen pamuk toplama ücretlerinde indirim yapıldığını kaydetti. İpar,  fiyatlarını çiftçilerinde istekleri doğrultusunda revize ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Dün açıklamış olduğumuz pamuk toplama fiyatlarını bugün yeniden revize ederek, çiftçilerimize duyurmak istedik. Bu kararımızın neticesinde pamuk toplama makinesi ücreti dönüm başı 475 lira belirlemiştik. Mazot fiyatlarının düşmesiyle beraber bu fiyatı 425 liraya düşürmemize sebep oldu. İkileme fiyatı da 175 lira olarak belirledik. Çiftçilerimiz haklı olarak, serzenişlerde bulundular. Biz durumu gözden geçirip, fiyatları revize ettik.”

İPAR: ÇUKOBİRLİK’TEN 25 LİRANIN ALTINDA BİR FİYAT BELİRLEMEMESİNİ BEKLİYORUZ

Mazot fiyatlarının düşmesinin çiftçi için iyi haber olduğunu fakat pamuk fiyatlarının düşmesinin çiftçiyi kötü etkileyeceğini belirten İpar, “Biz Çukobirlik’ten yeni bir fiyat revizesi bekliyoruz. Biz nasıl fiyatları yeniden revize ettiysek, Çukobirliği’nde bu fiyatları revize etmesini bekliyoruz. 22 liralık bir fiyat düşünülüyor bu çiftçimizi oldukça zedeliyor. Bu sebepten biz Çukobirlik’ten 25 liranın altında bir fiyat belirlememesini bekliyoruz. 25 liranın üstündeki fiyatlar bizi memnun edecektir. Bununla beraber pamuk primlerinin geçen yılla aynı olması bizim için üzücü olmuştur.” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum