Ruslar kaçmaya başladı, İstanbul biletleri 30 bin TL’ye yükseldi!;

Ruslar kaçmaya başladı, İstanbul biletleri 30 bin TL’ye yükseldi!

‘Dünya görülmemiş bir çatışmaya girebilir’ uyarıları gelirken Putin’in genel seferberlik ilan edeceği iddia edildi. Söz konusu iddianın ardından Moskova’dan İstanbul’a bilet fiyatları 30 bin TL’ye kadar yükseldi. Öte yandan Rusya'da seferberlikten kaçmanın cezası artırıldı. Putin'den ise 'kısmi askeri seferberlik' açıklaması geldi....

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Rusya’da genel seferberlik ilan edileceğinin dedikodularının ortaya çıkmasının ardından dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya başladı. Rusya kaynaklı bazı haberlere göre 18-25 yaş arası erkeklere yurt dışı yasağı geleceği ve genel seferberlik ilan edileceği iddia edildi.

SON DAKİKA: VE BEKLENEN OLDU! KISMİ ASKERİ SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Tüm bu iddiaların ve gelişmelerin ardından dünyanın gözü Rusya’dan gelecek açıklamalara çevrilmişti. Putin resmen kısmi askeri seferberlik ilan edildiğini duyurarak şunları söyledi:

  • Batı'nın amacı Rusya'yı zayıflatmak, bölmek ve yok etmek. Doğrudan 1999'da SSCB'yi böldüler ve şimdi Rusya için zaman geldi. Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek, Batı, Rusya ve Ukrayna arasında barış istemiyor. Donbass'ta savaşmak isteyen gönüllülere yasal statü verilmesi emrini verdim.

İSTANBUL BİLETLERİ 30 BİN TL’YE YÜKSELDİ

Bu gelişmenin ardından Rus vatandaşların en çok gitmeyi tercih ettiği ülkelerin başında da Türkiye’nin olduğu öğrenildi. Moskova'dan İstanbul'a bilet fiyatları 30 bin TL'ye kadar çıktığı bilet fiyatlarının da her geçen dakika yoğun ilgiden ötürü yükseldiği görüldü. Seferberlik iddialarının ortaya atılmasının ardından ülkeden ayrılmak isteyenlerin sayısının giderek arttığı öne sürüldü.

RUSYA'DA SEFERBERLİKTEN KAÇMANIN CEZASI ARTIRILDI

Rusya'da askeri seferberlik görevinden kaçanlar için hapis cezasının artırılmasına yönelik yasa tasarısı, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'dan geçti. Duma'da kabul edilen yasa tasarısıyla çeşitli değişiklikler yapılan tasarıya göre, düşman ordusuna gönüllü bir şekilde teslim olan askerlere 10 yıl, savaşta yağma yapanlara 15 yıl hapis cezası verilebilecek.

Seferberlik zamanında askeri görevden kaçmanın hapis cezası da 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.


MYNET


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum