Şanlıurfa’da mezar taşı fiyatları el yakıyor;

Şanlıurfa’da mezar taşı fiyatları el yakıyor

Şanlıurfa’da, maliyet artışlarından dolayı mezar taşlarının fiyatları son bir yılda neredeyse ikiye katlandı. Kentte en ucuz mezar taşı ortalama 2 bin liradan başlıyor....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa’da son dönemde mezar taşı fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Mermer ustaları, geçtiğimiz yıla göre neredeyse ikiye katlanan mezar taşındaki fiyat artışlarının maliyet kaynaklı olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da yaklaşık yarım asırdır Bediüzzaman Aile Mezarlığı civarında küçük bir atölyede mezar taşı yapan 61 yaşındaki mermer ustası Yusuf Ot, artan akaryakıt ve taş fiyatlarının yanı sıra işçilik gibi maliyet artışlarının mezar taşlarına da yansıdığını ifade etti. Geçen yıl işçiliği ve taşı fazla olan mezar taşları ortalama 2 bin lira civarında iken bu yıl ise yanı mezar taşı 5 bin liraya kadar çıkıyor.



OT: DİĞER İLLERE GÖRE ŞANLIURFA’DA UCUZ

BİHA’ya konuşan mermer ustası Yusuf Ot, üzücü bir meslek yaptıklarını belirterek, “Mezar yapmaya gelen acıklı bir şekilde geliyor.  Biz de bu işi üzülsek bile mecbur yapıyoruz. Sonuç olarak herkes bir gün ölecek. Mezar taşları diğer illere göre Şanlıurfa’da ucuz. Burada en ucuz mezar ortalama 2 bin lira. Mezar taşı fiyatları 5 bin liraya kadar yükselebiliyor. Fiyatlar kat ve mezar taşına yapılan işlemelerden dolayı yükseliyor” dedi.


“O TÜR SİMGELER ARTIK İŞE YARAMIYOR”

Bundan 20 yıl evvel insanlar yakınları hangi olaydan ölüyorsa onun resmini mezar taşına işlediğini ama şimdi o tür durumların yok denecek kadar azaldığını dile getiren Ot, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mesela bir kişi trafik kazasında ölüyorsa mezar taşına araba figürünü, silahla ölüyorsa silahı mezar taşına işliyorlardı. İnsanlar artık anladı o tür simgelerin bir işe yaramadığını hatta bazı vatandaşlar gelip bizden o mezar taşlara işlenen simgeleri kaldırmamızı istedi, biz de o simgeleri sildik”.

 

Sinan ÖZDEMİR-Mustafa EKİNCİ / ÖZEL HABER –BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum