ŞUTB Başkan Adayı Polat manifestosunu açıkladı;

ŞUTB Başkan Adayı Polat manifestosunu açıkladı

ŞUTB başkanlığı seçimi için adaylığını geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Ziraat Mühendisi Vedat Polat, seçim manifestosunu açıkladı. Yönetime 2 dönemden daha fazla aday olmayacaklarını taahhüt eden Polat, borsanın marka değerini artıracaklarını kaydetti....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) başkanlığı için adaylığını duyururken "Yarışta ben de varım" diyen Ziraat Mühendisi Vedat Polat, seçim manifestosunu açıkladı.

Vedat Polat’ın seçim manifestosunda, 2 dönemden fazla aday olunmayacağı taahhüt edilirken, borsa üyelerine ait firmaların kurumsallaşmasından ŞUTB’nin marka değerini arttırılmasına, fıstık lisanslı deposu kurulmasından tohum sertifikasyon laboratuarları açılmasına kadar birçok başlık bulunuyor.

12 maddeden oluşan manifestoda şunlar yer alıyor:

“YÖNETİME 2 DÖNEMDEN DAHA FAZLA ADAY OLMAYACAĞIMIZI TAAHHÜT EDİYORUZ

Şanlıurfa Ticaret Borsası yönetimine gelmemiz halinde, tüm Şanlıurfa kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki; Biz bu görevi 2 dönemden fazla yapmayacağız. Hatta bizim bakış açımıza göre, devletimizin STK başkanlıklarının 2 dönemden fazla yapmaması ile ilgili kanun çıkarması bile gerekir.

‘KÜÇÜK OLSUN BİZİM OLSUN’ ZİHNİYETİ İLE DEĞİL, BÜYÜK OLSUN HEPİMİZİN OLSUN MANTIĞIYLA YÖNETİLECEKTİR

Şanlıurfa’da iş ve iştigal konularından dolayı Ticaret Borsasına kayıtlı olması gereken 2.500 civarı esnaf ve iş insanı varken şuanda kayıtlı olan sadece 700 üye vardır. Örneğin; Şanlıurfa Şire Pazarında 150 esnaf varken sadece 35’i üyedir. Buğday pazarlarındaki esnaf ve firmaların yarısından fazlası kayıtlı değildir. YineŞUTİM Sebze Halinde 200’den fazla iş yeri varken sadece 20’si üyedir. Bu konuda büyük bir çelişki var. Çünkü,hepsinin kriteri aynı ama uygulamada keyfiyet söz konusudur. Dolayısıyla ilgili sektördeki tüm iş insanlarımızın borsamıza kayıtları yapılarak, üyelik aidatları ve tescil oranları esnafımıza yük olmayacak makul ölçülere getirilecektir.

ŞANLIURFA TİCARET BORSAMIZIN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRACAĞIZ

Şeffaf ve daha güçlü bir Şanlıurfa Ticaret Borsası oluşturulup, üyelerimizin hakları Borsamız tarafından korunacak, onlara iş hayatındaki her platformda destek olunacak ve ulusal konjonktürde Şanlıurfa Ticaret Borsasının marka değeri hak ettiği yere getirilecektir.

TÜM BUĞDAY PAZARLARIMIZ YENİ VE MODERN HALE GETİRİLECEKTİR

Şanlıurfa il ve ilçelerimizdeki buğday pazarlarının her birinin farklı problemleri vardır. Hem bu problemler çözülecek, hemde Şanlıurfa’da yeni ve modern bir buğday pazarı oluşturulması için Şanlıurfa Ticaret Borsamızın maddi ve manevi tüm imkanları üyelerimiz için kullanılacaktır.

FISTIK LİSANSLI DEPOSU KURULACAK

Fıstık Lisanslı Deposu kurularak zaman içerisinde fıstık piyasasının belirleyicisi olan pazarın Nizip ve Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya kaydırılması sağlanacaktır.

TAKİP EDEN DEĞİL TAKİP EDİLEN BİR TİCARET BORSASI OLACAĞIZ

Şanlıurfa Ticaret Borsası, Şanlıurfa’da üretilen tüm tarımsal ürünler konusunda başka illerin pazarlarını takip veya taklit eden değil, başka iller tarafından takip edilen bir ticaret borsası haline getirilecektir.

TESCİL İŞLEMLERİ İÇİN OFİSLER AÇACAĞIZ

İlçelerde bulunan pamuk çırçır işletmelerimiz tescil işlemleri için Şanlıurfa merkeze gelmek zorunda kalmayacaklardır. İşletmelerimizin yoğun olduğu bölgelere tescil yapabilmeleri için ofisler açılacaktır.

FİRMALARIMIZI KURUMSALLAŞTIRACAĞIZ

Borsamıza üye işletmeler ve firmalarımızın kurumsal bir yapıya kavuşmaları için firmalara borsamız bünyesinde bir birim kurularak yerinde kurumsallaşma hizmetleri verilecektir.

TOHUM SERTİFİKASYON LABORATUVARI AÇACAĞIZ

Borsamız bünyesinde tohum sertifikasyonu için tam teşekküllü akredite bir laboratuvar kurularak, ilimizde tohumculuk sektörünün güçlenmesi adına adımlar atılacaktır.

LİSANLI DEPOLAR TÜM ESNAFIMIZIN HİZMETİNDE OLACAKTIR

Şanlıurfa Ticaret Borsalarına ait lisanslı depoların kapasiteleri arttırılarak, bu tesislerden sadece belli kişilerin değil tüm esnaf, firma ve çiftçilerimizin eşit ve adil bir biçimde faydalanmaları sağlanacaktır.

DAHA KALİTELİ PAMUK VE BALYA ÜRETİMİNDE PROFESYONEL DESTEK VERİLECEK

Daha kaliteli pamuk ve balya üretimi içintarladan, çırçır işletmelerine kadar gerekli olan tüm saha ve işletme çalışmaları yapılacak. Bu konuların tamamında işletmelerimize gereken tüm profesyonel danışmanlık destekleriTicaret Borsamız tarafından ücretsiz olarak verilecektir.

ŞANLIURFA’YA SADE YAĞ ANALİZ LABORATUVARI KURACAĞIZ

Bilindiği üzere “Urfa Sade Yağı” diye tüm Türkiye’de kabul görmüş bir markamız var ancak sade yağlarımız halen analiz için Gaziantep’e gidiyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Şanlıurfa Ticaret Borsası bünyesinden analiz laboratuvarı kuracağız”.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum