Akçakale’de taşımalı eğitim sorunu!;

Akçakale’de taşımalı eğitim sorunu!

Akçakale’nin Pekmezli Mahallesinde okul açıldığından bu yana servis aracı sorunu gerekçesiyle öğrencilerin okula gidemediği ileri sürüldü. Mahalleliler, öğrencilerin eğitimden geri kalmamaları için yetkililerin bir an önce sorunu çözmelerini istedi....

AKÇAKALE –Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Pekmezli Mahallesinde taşımalı eğitim sorunu nedeniyle öğrenciler okula gidemediği iddia edildi.

Taşımalı eğitim konusunda ihalelerin bitmesine rağmen halen taşıma yapılmaması bölgede yaşayan velileri ve öğrencileri mağdur ediyor.

Mahallede yaşayan bazı vatandaşlar kendi özel arabalarıyla çocuklarını okula götürürken aracı olmayan vatandaşlar ise çocukları okula götüremiyor. Mahalle sakinleri, okul açıldığında beri çocukların servis sorunu nedeniyle eğitimden uzak kaldığı, başta yetkililerden destek istedi

Bölgede yaşayan vatandaşlardan Suphi Filiz, “Eğitim sezonu başlayalı 17 gün oldu. Biz Pekmezli Mahallesi olarak bugüne kadar taşımalı eğitim gören çocuklarımız eğitim göremedi. Servis olmadığından çocuklar okula gitmedi. Valimizden, milli eğitim müdürümüzden ve eğitimle ilgili bütün birimlerden rica ediyoruz. 17 gündür okullar açık olmasına rağmen çocuklarımız okula gitmedi. İmkanı olan aileler kendi imkanlarıyla çocuklarını okula götürmüş olabilir.

 Bizim burada okul açıldığından beri servis yok. Okula yönetimine sorduk, servisin olmadığı söylediler. Sorunun kaynağının ne olduğu konusunda bilgimiz yok. Sorunun kimden kaynaklandığını da bilmiyoruz. Valimiz bu soruna el atsın. Çocuklarımız günlerdir okula gitmiyor. Yeteri kadar eğitim sorunu ve aksaklıklar yaşıyoruz. Eğitimde Akçakale’nin durumu ortada. Lütfen bu sorun çözülsün” ifadesini kullandı.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum