Suruç’a da 250 sosyal konut projesi yapılacak;

Suruç’a da 250 sosyal konut projesi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesinde Şanlıurfa’da konut yapılacak ilçelerin arasında yer almayan Suruç da listeye eklendi. Proje kapsamında ilçede 250 konut yapılacak....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesi kapsamında, 500 bin sosyal konut ve 50 bin iş yeri yapılacak.

Proje kapsamında Şanlıurfa’da da Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Halfeti, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde 6 bin 750 konut yapılacak. Suruç, proje kapsamında konut yapılacak illerin arasında bulunmuyordu.

Suruç’taki vatandaşlar NARFEST etkinliğine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya proje kapsamında ilçeye de konut yapılması taleplerini iletti. Vatandaşların talebi sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Suruç, 250 konut ile projeye dahil edildi. Listeye Suruç’un da eklenmesiyle Şanlıurfa genelinde yapılacak konut sayısı 7 bine yükseldi.

Birecik’te 500, Bozova’da 500, Ceylanpınar’da 130, Eyyübiye’de 4 bin 250, Halfeti’de 120, Viranşehir’de 750, Siverek’te 500 ve son olarak projeye eklenen Suruç’ta 250 sosyal konut yapılacak.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum