Şanlıurfa Valiliğinden tepkilere neden olan olaya ilişkin açıklama!;

Şanlıurfa Valiliğinden tepkilere neden olan olaya ilişkin açıklama!

Gümrük Hanından geçen kanala atık suların dökülmesi tepkilere neden olmuştu. Şanlıurfa Valiliği, ilgili işletmeye yaptırım uygulandığını bildirdi....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa’daki tarihi mekânlarından biri olan Gümrük Hanından geçen ve Balıklıgöl Platosunu besleyen kanala atık suların döküldüğü görüntüler ortaya çıkmıştı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada ilgili işletmeye yaptırım uygulanacağı belirtilerek, “Gümrük Hanına Atık Dökme başlığıyla basında ve sosyal medyada yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Bahse konu haberde; Balıklıgöl mevkiinde bulunan Gümrük Hanı’nda ciğercilik faaliyeti gösteren işletme tarafından bulaşık atık suyunun Balıklıgöl havzasının olduğu dereye döküldüğü haberi üzerine Şanlıurfa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetim ekiplerimiz ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerimizce şikâyete konu bölgede gerekli incelemeler yapılmıştır.

Yapılan inceleme neticesinde; ilgili işletme hakkında tutanak tutularak idari yaptırım uygulanmıştır.

Ayrıca; bölgedeki diğer işletmelere uyarılmıştır. Çevreye karşı bu tür olumsuz davranış gösteren kişi ve işletmelere asla müsamaha gösterilmeyecektir. Gerekli tüm yasal yaptırımlar uygulanacaktır” denildi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum