Yürüyüş etkinliğiyle sağlığa dikkat çektiler;

Yürüyüş etkinliğiyle sağlığa dikkat çektiler

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından halkı bilinçlendirme, farkındalık oluşturmak, vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetleri ile sağlıklı hayat merkezlerinde verilen faaliyet ve etkinlikleri tanıtmak amacıyla Harran’da ‘Sağlık Sokağı’ kurularak Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle yürüyüş yapıldı....

‘Sağlık Sokağı’nda halka, anne sağlığı, çocuk sağlığı, akılcı ilaç kullanımı, anne sütü, gebe okulları, ketemlerin tanıtımı, kanser taramaları, aşılama hizmetleri ve obeziteye yönelik vatandaşlarımıza bilgilendirme ve aktiviteler gerçekleştirilerek bu konularda eğitimler verildi.

Etkinlikte konuşan Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin, “Ekim ayı hem kanser farkındalık ayı hem dünya yürüyüş günü hem de emzirme haftasını barındıran bir ayımız. Bizde bu kapsamda bugün ekim ayı içerisinde bütün ilçe halkımızla mesai arkadaşlarımızla hem emzirmenin önemi hem kanser ile ilgili farkındalık hem de yürüyüşün sağlığa etkisi anlamında bir farkındalık oluşturmak için bir yürüyüş faaliyeti gerçekleştirdik. Akşamında da kanser bilgilendirme ve kanser taramalarıyla ilgili etkinlik alanında vatandaşlarımıza aktivite ve bilgilendirmeler yapıldı.

Aynı zamanda anne sağlığı, çocuk sağlığı, akılcı ilaç kullanımı, anne sütü, gebe okulları, emzirme ile ilgili ve sağlıklı yaşam ile ilgili vatandaşlarımıza bilgilendirme faaliyetleri yapıldı. Bu etkinliğin düzenlenmesinde öncü olan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğümüze, Harran ilçe sağlık Müdürlüğümüze, tüm bu işte emek harcayan arkadaşlarımıza katılımcı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

HAMİDANOĞLU: FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Çeküs Birim Sorumlusu Mesut Hamidanoğlu ise, “İlkini Birecik ilçemizde gerçekleştirdiğimiz sağlık sokağının bir yenisini UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindeki dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden olan ve Dünyanın en eski üniversitesinin olduğu Harran da gerçekleştirdik. Özellikle Şanlıurfa ilimizin güzide ilçesi olan Harran ilçemizde bu ayın önemine binaen eğitimin sıfır noktası olan Harran Üniversitesi'nden sağlığın doruklarına diyoruz. Anne sütünün önemi akılcı ilaç farkındalığı, Ketem farkındalık ayı ve Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Harran ilçemizde etkinlikler düzenleyerek farkındalık oluşturduk.

Harran sağlık sokağı günlerinde Harran belediye başkanlığı, Harran kaymakamlığı, Harran milli eğitim müdürlüğüne güvenlik önlemlerini alan Harran ilçe emniyet müdürlüğüne dron ile destek veren Harran ilçe jandarma komutanlığına ve tüm Harranlılara teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum