Cumhurbaşkanı'ndan öğrencilere ulaşım, esnafa kredi müjdesi!;

Cumhurbaşkanı'ndan öğrencilere ulaşım, esnafa kredi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerine gidiş-dönüş ulaşım desteği sağlayacaklarını duyurdu ve esnaf için de kredi destek paketini açıkladı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberler de paylaştı.

Cumhurbaşkanın açıklamalarından satır başları şöyle:

"ALEVİ - BEKTAŞİ KÜLTÜR VE CEMEVİ BAŞKANLIĞI KURMA KARARI ALDIK" 

Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alevi - Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurma kararı aldık. Aynı şekilde cemevi erkan hizmetlerini yürüten Alevi-Bektaş inanç önderlerine bu kurum bünyesinde kadro verilecek. Vakıf mülklerine kira ödemek durumunda kalan Alevi-Bektaşi kurumları buralardan ücretsiz istifade edebilecek. Ülkemizin demokratikleşme reformlarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz.

"İLK EVİM, İLK İŞYERİM PROJESİ'NDE 7,2 MİLYON BAŞVURU YAPILDI"

İlk Evim İlk İşyerim Projesi'ne şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı. Bunlardan 4.5 milyonu tüm şartları yerine getirerek süreci tamamladı. 

Projenin ilk etabındaki 250 bin olan konut sayısını 2028 yılına kadar 500 bine tamamlayacağımızı zaten söylemiştik. 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz. Arsa sayısını da 1 milyona çıkardığımızı duyurmuştuk. Bakanlığımız hazırlıkları tamamladı. Hangi şehir, hangi parselde bu arsalarımızı hazırladık. Yüzde 40'ı şehir merkezi yüzde 60'ı ilçelerde olmak üzere belirledik. 

Konut amaçlı arsaların 50 bini İstanbul, 100 bini Ankara, 25 bin İzmir, 45 bin Gaziantep, 55 bin Konya, 25 bin Kayseri, 30 bin Diyarbakır'da olacak şekilde planlandı. Arsa fiyatlarını piyasa bedelinin çok altında bir şekilde sunmakla kalmayıp, bir an önce evlerini yapabilmelerine destek vereceğiz. 

"ÖĞRENCİLERE YILDA 2 DEFA ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ"

Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak şehirlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına, onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz. 

"ESNAF VE GENÇ GİRİŞİMCİLERE YENİ OLACAKLAR SAĞLAYACAĞIZ"

Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya yükseltiyoruz. Genç girişimcilerin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkarıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli  yüzde 4 faizli kredi ile borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz. "

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum