Şanlıurfalı ünlü seslendirme sanatçısı TikTok'un yapay zeka sesi oldu;

Şanlıurfalı ünlü seslendirme sanatçısı TikTok'un yapay zeka sesi oldu

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, Türkiye’de yapay zeka sesi olarak Şanlıurfalı ünlü seslendirme sanatçısı Mehmet Şelli'yi tercih etti....

Dünyanın en popüler videolu sosyal medya platformlarından olan TikTok, Türkiye’de yapay zeka sesi olarak Şanlıurfalı ünlü seslendirme sanatçısı Mehmet Şelli’yi tercih etti.  

TikTok’un video edit programında hazırlanabilen videolara, Türkçe yapay zeka sesi ile seslendirme eklenebiliyor. Her gün bu yapay sesle binlerce video hazırlanıyor.

TikTok’un bu uygulamasında Türkçe seslendirme için pek alternatif bulunmuyor. Uygulamanın Türkçe seslendirmesinde sadece bir ses seçeneği bulunuyor. TikTok bu seslendirme için Şanlıurfalı seslendirme sanatçısı ve seslendirme eğitimi veren Mehmet Şelli’yi tercih etti.

Mehmet Şelli daha önce aralarında Google, Trivago, Mercedes Benz’in de bulunduğu birçok dünya markasının reklamlarını seslendirmişti.

MEHMET ŞELLİ KİMDİR?

Şanlıurfa’da doğup büyüyen Mehmet Şelli, seslendirme ve sunuculuk yapmaya 14 yaşında başladı. Kariyeri boyunca ana haber bülteni sunuculuğu, şiir yorumculuğu, TRT’de program sunuculuğu, Tarım TV’de sunuculuk ve seslendirme yaptı.

Ayrıca 60 ülke ile Türkçe seslendirme üzerine çalışıp binlerce kayıt aldı.

Dokuz yıllık memuriyet hayatının ardından istifa edip kendi seslendirme ajansını kurdu. Mercedes, Trivago, Google, Philips, 3M, LG, Wix gibi dünyaca ünlü markaların reklamlarını seslendirdi.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversitenin Biyometri ve Genetik Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde doktora yapıyor.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum