Urfalı fırıncıya Halil Sezai’ye hakaret davasında para cezası verildi;

Urfalı fırıncıya Halil Sezai’ye hakaret davasında para cezası verildi

Yaşlı bir adamı dövdüğü için tutuklanan ünlü şarkıcı Halil Sezai’ye tepki göstermek için çektiği videoda “it” ifadesini kullanan Urfalı fırıncı Fatih Mermerdaş hakkında açılan “hakaret” davasında karar çıktı....

İki yıl önce yaşlı komşusunu feci şekilde dövdüğü için tutuklanan Halil Sezai’ye tepki göstermek için çektiği videoda “it” ifadesini kullanan Şanlıurfa’da yaşayan fırıncı Fatih Mermerdaş hakkında açılan hakaret davası sonuçlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Mermerdaş’ın paylaşımda kullandığı “itler” kelimesini hakaret olarak kabul etmişti.

İddianamenin kabul edilmesiyle Bakırköy 20. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada hakim kararını verdi.

Mermerdaş hakkında “hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada fırıncı Mermerdaş’a bin 100 lira para cezası verildi.

Mermerdaş, iki yıl önceki olayla ilgili paylaşımında tutuklanan Halil Sezai’ye “Türkiye’de bu olay yaşanıyor da ve kimse bu itleri mahmuzlamıyorsa ben Müslüman bir Türk olmaktan utanç duyuyorum” ifadeleriyle sosyal medyadan tepki göstermişti.

Paylaşımı neden yaptığını ve sonrasında yaşananları anlatan Mermerdaş, “O an aklıma ‘Zulmün karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır’ sözü geldi. Ben de dayanamadım. Görüntü bana dokundu. Bir yorum yapmak zorunda kaldım. Yorumda kullandığım en ağır kelime ‘it’ kelimesidir. Bu kelimeden dolayı o kişiyle mahkemelik oldum” demişti.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum