SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞİ BIRAKTI;

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞİ BIRAKTI

HEKİMSEN Şanlıurfa İl Temsilciliği, Şanlıurfa'da yaşanan sağlıkta şiddet olaylarına tepki amaçlı 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirip, basın açıklaması yaptı....

ŞANLIURFA- Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN) Şanlıurfa İl Temsilciliği üyeleri, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya gelerek, 16 Haziran’da Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çalışan acil uzmanı hekimin hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasına tepki amaçlı bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirerek, basın açıklamayı yaptı.

Açıklamayı grup adına HEKİMSEN Şanlıurfa il temsilcisi Halil Nevzat Yetkin yaptı. Yetkin, “HEKİMSEN olarak şiddetin olduğu her sağlık kurumunda iş bırakma eylemi yapacağımızı defalarca ilan ettik. Yine alınmayan tedbirler sonucu kendini bilmez kişilerin yaptığı bu olaydan dolayı tüm Şanlıurfa halkı sağlık hizmeti alımında mağduriyet yaşayacaktır.” İfadesini kullandı.

 

“HASTANELERDE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ NE YAPIYOR”

Hastaneler de güvenlik görevlilerinin çoğu şiddet olaylarına seyirci kaldığını iddia eden Yetkin, şunları söyledi:

“Güvenlik görevlilerine bu konuda gerekirse hizmet içi eğitim verilmeli ve görevleri hatırlatılmalıdır. Güvenlik görevlilerinin sayısı yetersiz ise arttırılmalıdır. Hastane ve acil servis girişlerinde en azından ATV’mler de olduğu gibi güvenlik detektörleri yerleştirilmelidir.  Özellikle Acil servisler de güvenlik sayısı arttırılmalı ve denetlenmelidirler. Acil servisler de görevli Emniyet mensupları olaylar bittikten sonra değil gerilimi hissettikleri anda gerekli tedbirleri almalıdırlar. Dünkü olayda görevli arkadaşımız çok geç müdahale etmiştir.”

 

“ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HEKİMLERE KARŞI OLUMSUZ TUTUMUNDAN VAZGEÇMELİDİR”

Yetkin, Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü’nü kentte sağlıkta şiddet olaylarının önlenebilmesi için hassas olmaya davet ettiklerini kaydetti.

Hekimler ve sağlık çalışanları olarak şiddet ile karşılaşmakta bu da yetmezmiş gibi Sağlık Müdürlüğünün keyfi uygulamalarına maruz bırakıldıklarını iddia Yetkin, ”Şanlıurfa’da sağlık alanında iş barışının bozulmasını istemiyoruz.  Hekimler ve sağlık çalışanları olarak şiddet ile karşılaşmakta bu da yetmezmiş gibi Sağlık Müdürlüğünün keyfi uygulamalarına maruz bırakılmaktayız.” dedi.

 

“BİZE SAHİP ÇIKIN"

“Sayın valimiz lütfen hekim ve sağlık çalışanlarına sahip çıkınız, biz sizin evladınız ve bu milletin çocuklarıyız” diyen Yetkin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizi, vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve mesleğimizi seviyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalışanları hastalarımızı da seviyoruz, onlara hizmet etmek acılarını dindirmek ve onların her zaman yanında olmak istiyoruz.  Biz mesleğimizi severek yapmak istiyoruz. Son söz olarak, hekimler ve sağlık çalışanlarının orta sınıf ailelerden geldiğini, maddi zorlukların ne olduğunu görerek büyüdüklerini ve çok çalışarak sınıflarının, okullarının en iyi öğrencileri olduğunu, anne ve babaları tarafından ve öğretmenleri tarafından hep örnek gösterilerek büyüdüğünü ve çok zor şartlar altında olsa da mesleklerini severek yaptıklarını tekrar hatırlatmak istiyoruz”.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum