Kültür ve turizm haberciliği eğitimleri başladı! Sırada Urfa var;

Kültür ve turizm haberciliği eğitimleri başladı! Sırada Urfa var

Kültür ve Turizm Haberciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi Ankara'da start aldı ve ilk eğitimler verildi. Proje ile Ekim Ayı'nda Şanlıurfa'da da kültür ve turizm haberciliğine ilişkin akademisyenlerle eğitimler düzenlenecek....

ANKARA- Kültür ve turizm haberciliğini ülke gündeminde yaygınlaştıracak proje başladı.

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nun (İMEF) Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Kültür ve Turizm Haberciliğini Yaygınlaştırma Projesi" Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen eğitimler ile başladı. Projenin startını da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz verdi. Ankara ve İç Anadolu bölgesinden medya mensuplarının katılım gösterdiği eğitime Bakan Yardımcısı Yavuz'un yanısıra İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çağlayan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında katılımcılara seslenen Bakan Yardımcısı Yavuz, Türkiye’nin dünyada bir benzeri olmadığını, bu sebeple kültür ve turizm haberciliğinin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Bakan Yardımcısı Yavuz, katılımcılara ayrıca Kültür Yolu festivali hakkında bilgiler vererek proje için İMEF’e teşekkür etti.

DR. BASA’DAN YERLİ İÇERİK VURGUSU

Konuşmasında katılımcılara bilgiler aktaran İMEF Genel Başkanı Dr. Basa “ İMEF olarak en çok önemsediğimiz konulardan biri yerli içerik üretilmesi. Yerli içerik üretmeyi teşvik edebilirsek geleceğimizi güvenli hale almış oluruz. Tabi üretilen içeriklerinde kültürel kimliğimizi yansıtması gerekiyor. Bu sebeple ülkemizin 7 bölgesinde kültür ve turizm haberciliği konusunda akademisyenlerle eğitimler düzenleyerek kendimizi geliştirmiş olacağız. Bizlere ev sahipliği yapan AHBV Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne ve Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar’a, destekleri için Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne şükranlarımı sunuyorum “ dedi.

PROJE 7 BÖLGEDE UYGULANACAK

Türkiye’nin 7 bölgesinde uygulanacak proje, Erzurum, Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Denizli, Samsun eğitimleri ile devam edecek. Proje kapsamında 750 internet haber sitesine kültür ve turizm haberciliği eğitimleri verilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Gazetecilik Etik Kurallar ve Dezenformasyon’u Prof. Dr. Zakir Avşar, Turizm Haberciliğini Dr. Eda Turancı, Kültür Haberciliğini Prof. Dr. Elif Emre Kaya, İnternet Haberciliğinde Etkin Sosyal Medya Kullanımını Dr. Süleyman Basa, Somut Olmayan Kültürel Mirası ise Abdurrahman Aksu veriyor.

URFA'DAKİ EĞİTİM KASIM'DA

Projenin Urfa ayağı ise 22 Kasım 2022'de gerçekleşecek. Gazeteci Cengiz Aksan, şehirdeki ve ilçelerdeki tüm gazetecilerin eğitimlere davet edileceğini belirterek, eğitimlere katılanlara sertifika verileceğini söyledi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum