Akşener Fakıbaba’ya parti rozetini taktı;

Akşener Fakıbaba’ya parti rozetini taktı

İYİ Parti Grup Toplantısında Meral Akşener, AK Parti’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba’ya parti rozetini taktı....

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda kürsüdeki yerini almadan önce AK Parti'den ve vekillikten istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'ya parti rozetini taktı.

İYİ Parti rozetini taktıktan sonra kürsüye gelen Fakıbaba, "Davası, vatan millet sevdası olan sizlerle beraber olmaktan ve aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 20 yıllık bir siyasetçi olarak samimiyetle söylüyorum, siyasete ilk kez başlıyor gibi kendimi heyecanlı hissediyorum" dedi.

Fakıbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uzun yıllarını Anadolu'nun çeşitli yerlerinde hekimlik ve yöneticilik yaparak insanlığa hizmet için kendini adamış, siyaseti halkın hizmetkarı olarak gören bir kardeşiniz olarak bugün burada olmamın tek sebebi milletime duyduğum hizmet aşkıdır. Bu aşkın sizlerin de yüreğinde olduğunu görmek beni son derece mutlu etmiştir. Sansür yerine demokratik hak ve özgürlüklerin yaşandığı, gelirin belirli bir zümre yerine tüm milletimize adil bir şekilde dağıtıldığı, kişiye veya menfaatlere uygun uyarlanan değil, herkese eşit davranan, kimsenin kayırılmadığı hukuk ve adalet sisteminin olduğu, en önemlisi ayrışan bir toplum yerine kimsenin etnik kökenine ve inancına bakılmaksızın birlik içerisinde bir Türkiye hayal ediyorum."

“Şimdi bu hayalleri gerçekleştirmenin zamanı gelmiştir” diyen Fakıbaba, siyasete İYİ Parti’de devam etme fırsatı verdiği için Akşener’e de teşekkür etti.

 

HADİSTEN ÖRNEK VERDİ

Ahmet Eşref Fakıbaba, konuşmasında ülkenin arzuladığı refah seviyesine erişeceğine inandığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim inancımız ve hayatımıza yön veren değerlerimiz bize şunu söylüyor; eğer bir yerde yanlışlık, eksiklik, eğrilik, kötülük varsa bunu önce elinizle düzeltin, gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin, yani söyleyin, konuşun, susmayın. Bunu da yapamıyorsanız hiç olmazsa kötülüğe, yanlışa taraf olmayın ve kalbinizle buğz edin. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Müslüman, Gayrimüslim, Sünni ve Alevi ayrımı yapmaksızın insan ve vatan sevgisiyle kurduğu bu eşsiz cumhuriyette kardeşçe ve birlik beraberlik içerisinde yaşayacağımız, hak ve adaletin işleyeceği günler inanıyorum çok yakında gelecektir.”

 

FAKIBABA AK PARTİ’DEN NASIL İSTİFA ETMİŞTİ?

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak da görev yapan Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı bir açıklama ile hem milletvekilliğinden hem de AK Parti’den istifa ettiğini açıklamıştı.

Fakıbaba istifasını duyurduğu açıklamasında "2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" ifadelerini kullanmıştı.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum