‘26 Ekim Hasta Hakları Günü' Şanlıurfa'da kutlandı;

‘26 Ekim Hasta Hakları Günü' Şanlıurfa'da kutlandı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘26 Ekim Hasta Hakları Günü’ dolayısıyla Balıklıgöl Devlet Hastanesinde etkinlik düzenlendi....

‘26 Ekim Hasta Hakları Günü’ münasebetiyle Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Balıklıgöl Devlet Hastanesinde ayaktan ve yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınları ziyaret edildi.  Ziyarette Çocuk hastalara oyuncak dağıtılıp, dilek ve istekleri dinlendi. ‘Hasta Hakları’ hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Etkinliğe İl Sağlık Müdürü. Mehmet Gülüm, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Öğr. Üyesi Dr. Faruk Günak, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sabri Keser, hastane yönetimi ve hasta hakları çalışanları katıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm,  hasta haklarının kanun maddeleriyle güvence altına alındığını belirterek, şunları kaydetti:

“Hastanın, haklarını koruma sürecinde bizlere rahatça ulaşmalarını sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler sürdürmekteyiz. Yapılan anketler, Alo 184 Sabim şikâyet hattından, Cimer den  ‘Hasta Hakları Birimimizden’ bize ulaşabiliyorlar. Bizlere ulaşıp rahatça görüşlerini aldıktan sonra çözüm sürecine gidiyoruz. Hasta iletişim birimi bizim için önem arz ediyor. Hem hastane hem de sağlık sektörü olarak kendimizi daha iyi bir yere taşıyabilmek adına hastalarımızın görüşleri bizim için önemlidir. Bununla birlikte hastalar ve hasta yakınlarının da hastane kurallarına uymaları gereklidir". 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum