11 ilde IŞİD operasyonu! Aralarında Urfa da var;

11 ilde IŞİD operasyonu! Aralarında Urfa da var

Mersin merkezi aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu 11 ilde IŞİD terör örgütüne finans sağladığı iddiasıyla 20 şüpheli gözaltına alındı....

Mersin İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, IŞİD silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışma ile MASAK raporları doğrultusunda aylar önce başlatılan araştırma ve inceleme tamamlandı.

Uzun süre yapılan teknik takip sonucunda yardım adı altında topladıkları parayı IŞİD terör örgütüne aktaran ve şüpheli para transferleri tespit edilen 1'i Çin, 1'i Alman ve 18'i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 20 şüphelinin yakalanması için düğmeye basıldı. 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu Mersin merkezli, Bitlis, Diyarbakır, İstanbul, Bursa, Adana, Hatay, Erzurum, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı. 

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ele geçirilen çok sayıda dijital malzeme ve dokümana ise incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin Jandarmadaki işlemleri sürüyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum