EYT'de 5 puan formülü ve net tarih! Bakan açıkladı...;

EYT'de 5 puan formülü ve net tarih! Bakan açıkladı...

EYT ile ilgili yeni açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT'li çalışana 5 puan formülü geleceğini ifade etti ve emekliliğe hak kazanılacak olan net tarihi de duyurdu....

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT’de detaylar bu akşam belli oldu.

Bir TV programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, aralık ayında çözülmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

EYT İÇİN İŞE BAŞLANGIÇ TARİHİNİ AÇIKLADI

Bakan Bilgin, Star TV’nin sorularını yanıtladı. Emekliliğe hak kazanılacak olan tarihi açıklayan Bakan Bilgin, “EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihi geriye çekilemez. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını tamamlamak üzere yapılır. Yani o eksik kalan prim gün sayısını telafi eder. Ama işe başlangıcı geri çekmez. Öyle bir şey yok.” dedi.

5 PUAN FORMÜLÜ

5 puan formülüne değinen Bakan Bilgin “Buna çözüm olarak işveren emekli olan kişiyi çalıştırıyorsa devlete normal çalışandan daha fazla prim ödüyor. Oradaki primi aşağı çekerek eşit seviyeye getireceğiz. Yani işverene sen EYT’li olan bu çalışanını atma, çalıştır. Biz sana sosyal güvenlik destek primi vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

KIDEM TAZMİNATI

EYT’lilerin kıdem tazminatı konusuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin “Bu konuda da Hükümetin bazı formülleri var. Öncelikle bu büyük bir sorun değil. Çünkü işveren kıdem tazminatını vergiden düşüyor. Ayrıca kıdem tazminatı ödemesini işveren işçisiyle kendi arasında anlaşarak taksitlendirebilir" diye konuştu. 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum