İlkokula başladığı okulun şimdi müdürü;

İlkokula başladığı okulun şimdi müdürü

Şanlıurfa’da, eğitim hayatına başladığı ilkokula 5 yıl önce müdür olarak atanan sınıf öğretmeni Mahmut Çıtırık, sıralarında hayata tutunmayı öğrendiği okulda şimdi müdür olarak görev yapmanın gururunu yaşıyor. Okullu olduğu yerde eğitim vermenin ve idarecilik yapmanın farklı bir sorumluluk yüklediği Çıtırık, gönlünde ayrı bir yeri olan ilkokulunda şimdi öğrencilerin hayallerinin peşinden gitmesine yardımcı oluyor....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da yaşayan sınıf öğretmeni Mahmut Çıtırık’ın 27 yıl önce eğitim hayatına başladığı Eyyübiye ilçesindeki Yavuz Selim İlkokulu’nun hayatında ayrı bir yeri var. Bu okulda arkadaşlıklar edinen ve güzel anılar biriktiren Çıtırık’ın, lise ve üniversite eğitiminin ardından Yavuz Selim İlkokulu ile yolları yeniden kesişti. Çıtırık, sarılarında hayata tutunmayı öğrendiği ilkokuluna müdür oldu.

Mahmut Çıtırık, 1998 yılında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde dünya geldi. Eğitim hayatına Eyyübiye ilçesindeki Yavuz Selim İlkokulu’nda başladı. Ortaokulu Ziyaeddin Akbulut okulunda okuyan Çıtırık, liseyi Orhangazi Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi’nde sınıf öğretmenliği bölümünde yapan Çıtırık, mezun olduktan sonra farklı okullarda öğretmenlik yaptı. Mahmut Çıtırık, şimdi de ilkokul eğitimine başladığı Yavuz Selim İlkokulu’nda 5 yıldır müdürlük yapıyor.

BİHA’ya konuşan Mahmut Çıtırık, eğitim hayatına başladığı ilkokula yıllar sonra idareci olarak döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

ÇITIRIK: GÖNLÜMDE AYRI BİR YERİ VAR

“Eğitim hayatıma başlayıp mezun olduğum ilkokula müdür olarak atanmak bana nasip oldu. Yeniden okuduğum okulda olmak mutluluk verici” diyen Çıtırık, insanın daha önce okuduğu yerde göreve başlamasının çok güzel bir duygu olduğunu ve ayrı bir sorumluluk yüklediğini ifade etti. Çıtırık, “Bu okul 1959 yılından beri faaliyette. Okulumuz Urfa’nın eski okullarından biri.  Öğrenci olduğum dönemdeki hissiyatı şimdi de taşıyor olduğumu söyleyebilirim. Buranın benim kalbimde, gönlümde ayrı bir yeri var. Bu nedenle bir öğretmenin yapmak istediğinden çok daha fazlasını yapmak istiyorum. Biz milli ve manevi olarak da öğrencilerimizle çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

“İLK ANI BİLE HATIRLIYORUM”

İlkokula başladığı günleri daha dün gibi hatırladığını vurgulayan Çıtırık, “Okula başladığım ilk anı bile hatırlıyorum. Okul koridorlarında dolaştığım zamanki o kokuları bile hatırlıyorum. İdareci olduğumda da aynı heyecanı yaşadım. Burada okudum, idareci oldum. Bundan ötürü öğrencilerimizle daha çok etkinlikler, faaliyetler yapmak istiyorum” diye konuştu.

“BURADA ÇOCUĞUN BAŞARISINI ENGELLEYEN FAKTÖRLERİ İYİ BİLİYORUZ”

Bu bölgede yetiştiği için ailelerin ve çocukların profillerini çok iyi bildiğini belirten Çıtırık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler bazen sınıf içerisinde tamamen ders odaklı, başarı odaklı bakıyoruz olaylara fakat bu mahallenin insanı olduğum için insanların ekonomik, sosyal yaşantılarını ve ne gibi sıkıntılarla karşılaştığını iyi biliyorum. Biz burada otururken tek göz odada, misafirin de yemeğin de aynı yerde olduğu ortamlardan geliyoruz. Tabii ekonomik koşullar o zaman zordu.  Öğrencilik dönemini bitirip tekrardan eğitici olarak okula dönünce dedim ki çocuğun başarısını engelleyen faktörleri iyi bildiğimiz için bu kısma odaklanıyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi odaklanması için rehberlik hocalarımızla çalışmalar yapıyoruz.”

“YİNE TERCİHİMİ BULUNDUĞUM OKULA YAPMAK İSTİYORUM”

Yavuz Selim İlkokulu’nda müdür olarak son yılı olduğunu ifade eden Çıtırık, “Haziranda kısmet olursa yeniden tercih yağacağız. Tabii puan sistemi olduğu için bir başkası da gelip burada müdür olabiliyor. Ama ben tercihimi bulunduğum okula yapmak isterim” ifadelerini kullandı.

SİNAN ÖZDEMİR – BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum