Bakan Kasapoğlu'ndan KYK faizleriyle ilgili açıklama;

Bakan Kasapoğlu'ndan KYK faizleriyle ilgili açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının e-Devlette başladığını duyurdu. Kasapoğlu ayrıca, burs-kredi başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı....

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK borç faizlerine ilişkin düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara’da bir yurtta yapılan etkinlikte konuşan Bakan Kasapoğlu, “"1 milyon 392 bin 629 gencimizin ödenmemiş veya ödenecek taksitlerindeki endeks tutarı kaldırıldı. Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon 455 bin 158 liralık bir yükü gençlerimizin omzundan almış olduk” dedi.

KYK borç faizlerine ilişkin Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Öğrenim kredilerindeki geri ödemenin ilave tutarının kaldırılacağı müjdesini vermiştik. Tamamen değiştirildi ve öğrenim kredisi borcu neyse ödeme miktarı da o olacak. Gençlerimizi bu düzenleme ile birlikte aldıklarının üzerinde bir tutar ödemeyecekler. Bu çalışmadan düzenlemeden kredi almaya başlayacak hali hazırda kredi alan ve kredilerinde geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak.”

Kasapoğlu, "Kredi geri ödemelerini takip etmek isteyenler an itibarıyla E- Devlet’e girerek taksit tablolarına erişebilir” dedi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum