Merkez Ortaokulu öğretmenleri ile anlamlı buluşma;

Merkez Ortaokulu öğretmenleri ile anlamlı buluşma

Şanlıurfa’da geçtiğimiz yıllarda Abide Kavşağındaki yola katmak üzere yıkılan ve kentin ilk orta okullarından olan Merkez Ortaokulu öğretmenleri ile Öğretmen Günü dolayısıyla öğrencileri bir araya geldi....

Şanlıurfa’da kuruluşu 1967 yılına dayanan Merkez Ortaokulu kentin adeta hafızasıydı. Önemli isimleri mezun veren okul, 2012 yılında Abide Kavşağındaki yola katmak üzere yıkılmıştı. O günden bu yana adeta okulun hafızası ve arşivi kayboldu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sibel Toptan, okulda idarecilik ve öğretmenlik yapanlarla öğrenci arkadaşlarını Necip Özbek Restoranda bir araya getirdi. Okulun müdürlerinden Tahir Karahan, Ahmet Karavelioğlu, Mehmet Durdu, öğretmenlerinden ise Mahmut Kaya, Temel Büyükbudak, Mehmet Çetin, Halil Çiftçi, Ömer Faruk İşçi, Mehmet Nacar, Mehmet Sarmış ile öğrencilerden Sibel Toptan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Gazeteci-Yazar Yusuf Sabri Dişli, İş İnsanı Ali Yetkin, Şair Şevket Mahalle Muhtarı Ahmet Altun, Gazeteci Mustafa Arısüt ve Öğretmen Şeyhmus Elğaç Öğretmenler Gününü kutlamak üzere dün bir araya geldi.  

Öğretmenler Günü dolayısıyla bir araya gelen öğretmen ve öğrencileri, kentin ilk orta okullarından olması ve başarılarıyla tarihe geçmesi nedeniyle Merkez Ortaokulu isminin tekrar yaşatılması için ortak bir karara vardı. 

Buluşmada, Sibel Toptan tarafından öğretmenlere çiçek verilirken, rahatsız olduğu için katılamayan okulun müdürlerinden Ali Haydar Peker’e de evinde plaket verildi.

BİHA




Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum