Abdülhamit’in torunu Osmanoğlu: Harran’a gerekli ilgi gösterilmiyor;

Abdülhamit’in torunu Osmanoğlu: Harran’a gerekli ilgi gösterilmiyor

İkinci Abdülhamit’in torunu olan Nilhan Osmanoğlu, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Harran’ın ilgisiz bırakıldığını iddia etti....

İkinci Abdülhamit’in 5. kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu, Güneydoğu turu kapsamında önceki gün Şanlıurfa’ya geldi. Osmanoğlu, tarih boyunca birçok medeniyete ve ilk İslam üniversitesine ev sahipliği yapan Harran’ı ziyaret etti.

“Mezopotamya topraklarındaki en değerli yerlerden biri” olarak nitelendirdiği Harran’ı ziyaret etmek istediğini belirten Osmanoğlu, ilçenin ilgisiz kaldığını ileri sürdü. Harran gezisi sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Osmanoğlu, şunları kaydetti:

“Maalesef buraya geldiğimde Harran’ın ilgisiz ve yoksun kaldığını gördüm. Buraya gerekli yatırımın yapılmadığını gördüm, gerekli ilginin tam olarak gösterilmediğini gördüm. Gezdiğim kale Selahaddin Eyyübi’nin birçok senesini geçirmiş olduğu, birçok döneme şahitlik etmiş bir kale. İçeride restorasyon sürüyor. Lakin çok yavaş. Dolayısıyla buranın bir ilgiye ihtiyacı var.

Burada milattan sonra 6. yüzyıla ait bir ulu cami görüyoruz. Aynı zamanda bir ilim yuvası. Çok değerli bilim adamlarının yetiştiği bir yer burası. Dolayısıyla bu tarih Avrupa’da olsaydı nasıl anlatırlardı nasıl tanıtırlardı sözü size bırakıyorum.”

Nilhan Osmanoğlu, videosunu “inşallah buraya gereken ilgi gösterilir” sözleriyle bitirdi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum