Anadolu ve Milli Gençlik'ten Doğu Türkistan için ortak çağrı!;

Anadolu ve Milli Gençlik'ten Doğu Türkistan için ortak çağrı!

Çin'in Doğu Türkistan'a yönelik politikalarını eleştiren ve zulüm daima karşısında olduklarını belirten AGD ve MGV Şanlıurfa Şubeleri yaptıkları açıklama ile "Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu D-8’in canlandırılmasından, D-60’ın ve D-160’ın kurulmasından geçer" dedi....

ŞANLIURFA- Çin'in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yaptığı zulüm Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından yapılan basın açıklaması ile kınandı.

Açıklamada "Emperyalist ve katil" olarak tanımladıkları Çin Devleti'nin yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da her türlü yöntemi kullanarak sistematik katliamlar gerçekleştirdiği ve hastalık, salgın bahane edilerek insanlar Çin yönetimi tarafından evlerinde ölüme terkedildikleri; geçtiğimiz günlerde ise çıkan yangına müdahale edilmeyerek arasında çocukların da yer aldığı Uygur Türklerinin şehit edildiği hatırlatıldı.

"ZULMÜ DURDURMAK İÇİN..."

Zulme dur demek için eylem başta olmak üzere yapılması gerekenler şöyle ifade edildi:

"Çin’in bu baskılara gerekçe olarak tüm Müslüman Doğu Türkistan halkını şiddetle ilişkilendirmesi de kabul edilemez. 

Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin Müslüman Doğu Türkistan haklı talepleri doğrultusunda Çin’e karşı birlikte hareket etmeleri ve her platformda bu konuyu dile getirmeleri Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin seslerine ses katacaktır.

Ayrıca bilinmelidir ki sadece üzüntümüzü belirtmek, sadece miting ve açıklama yapmak artık tek başına yeterli değildir. Zulmü durdurmak ve mazlum kardeşlerimize yardımcı olmak için eylem gerekmektedir. 

Kuklalara karşı hamasete dayalı söylemler geliştirip kuklacılara teslim olunarak gidilen yolda duvara toslamak kaçınılmazdır.

Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu İslam ülkelerinin hak ve adalet ekseninde güç birlikteliği yapmasından geçer.

Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu D-8’in canlandırılmasından, D-60’ın ve D-160’ın kurulmasından geçer.

Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu tüm yeryüzünde adil bir düzenin kurulması için gayret etmekten geçer. Allah, hak ve adaletin tesisi için atılan adımları boşa çıkarmayacaktır."

"TÜM ZULÜMLERİN KARŞISINDAYIZ"

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelerle daime zulmün ve işbirlikçilerinin karşısında olduklarının altı çizildi:

"Bilinmelidir ki; bizler Anadolu Gençliği ve Milli Gençlik olarak, tüm zulümlerin ve bu zulümlere dolaylı ya da doğrudan destek veren kirli iş birliklerinin karşısındayız!"

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum