Harran Üniversitesi'nde adrese teslim kadro iddiası!;

Harran Üniversitesi'nde adrese teslim kadro iddiası!

Harran Üniversitesi Personel Daire Başkanı Veysi Akmeşe'nin 2019 yılında öğretim görevlisi olan oğlunun, bu kez doktor unvanı ile öğretim üyesi kadrosundan ataması yapıldı. Dikkat çeken iddia ise kadro ilanının adrese teslim şekilde hazırlanmış olması......

ŞANLIURFA- Harran Üniversitesi'nde aynı isme 3 yıl arayla 'adrese teslim' atama yapıldığı iddia edildi. 

İddiaya göre Harran Üniversitesi Personel Daire Başkanı Veysi Akmeşe'nin oğlu Şükrü Akmeşe, 2019 yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Programı'nda açılan kadro ile öğretim görevlisi oldu. O dönem sadece Akmeşe'nin öğretim görevlisi olacak şekilde ilan verildiği ve bir tek Akmeşe'nin kadroya alındığı görüldü. 

Aynı isme ikinci 'adrese teslim' atama ise yakın bir tarihte yapıldı.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kişiye özel ilanların önüne geçmek için 9 Mart 2021 tarihinde resmi gazetede yayınlanan yönetmelikte “İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez.”  denilmesine rağmen iddiaya göre, Harran Üniversitesi'nde Akmeşe'ye özel ilan verildi. 

Kısa bir süre önce doktorasını bitiren Şükrü Akmeşe’ye Tıp Fakültesinde yasal olmamasına rağmen başka adayların girmesini engelleyecek özelliklerle adrese teslim bir kişilik doktor öğretim üyesi kadrosu açıldığı iddia edildi. 11 Ekim 2022 tarihinde açılan ilanda “Profesör unvanı alanlar Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına, Doçent unvanı alanlar da Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuru yapamazlar, aksi takdirde başvuruları geçersiz sayılacaktır.” maddesinin eklendiği, yine daha çok Fen Fakültesi öğrencilerinin doktora yaptığı bu alanda Sağlık Bilimleri Hemşirelik mezunu Akmeşe için “Tıp, Diş Hekimliği veya Sağlık Bilimleri Fakültelerinin birinden lisans mezunu olmak” açıklamasının eklendiği, doktorasını bu alanda yapan Fen Fakültesi mezunu doktoralıların başvurularının engellediği, son olarak da kadroyu tamamen garantiye almak “Metobolomik alanında çalışmaları olmak” açıklamasının eklendiği ve tüm bu koşulları sağlayan kişinin Akmeşe olduğu görüldü. 

Üniversitede usulsüz atamaların önüne geçilmesi isteniyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum