Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat!;

Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat!

Suruç Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Seher İdil, havaların soğumasıyla çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına karşı uyardı....

Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necmi Eşiyok, mevsimsel geçişlerden dolayı çocuklardaki rahatsızlıklar hakkında bilgi verdi.

 

“Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte çocuklarda solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülmektedir” diyen Eşiyok, şunları kaydetti:

 

“Çocukların okul veya kreş gibi kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirmeye başlaması bu hastalığa zemin hazırlamaktadır. Hastane yönetimi olarak tedbir amaçlı çocuk servisimizde ki hasta yatak kapasitesini arttırarak 46 yatak ile halkımıza hizmet verecektir. Böylelikle spesifik hastalıklar haricinde vatandaşlarımız hastanemizde tedavi olarak il dışına gitmelerinin önüne geçilmiş olacaktır. Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarının sık görülmesinin sebepleri arasında henüz bağışıklık kazanmamış olmaları ve hijyen kurallarına yeterince uyamamaları yer almaktadır.”

 

Suruç Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Seher İdil de Şanlıurfa genelinde mevsimsel hava geçişleri sebebiyle viral yükünün arttığını gördüklerini belirterek, şu uyarılarda bulundu:

 

“Çocuklarda daha çok grip, ishal şeklinde kendini göstermekte, mevsimsel geçiş sebebiyle influenza sıklıkla görülmekte. Bunun da en büyük bulguları üç günden daha fazla süren ateş ya da bir haftadan fazla süren ishal. Eğer ishalde kan görülürse hemen hastaneye başvurmalarını öneriyoruz. Viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmayı önermiyoruz. Genelde bütün hastalıklarla da ilgili doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanmayı önermiyoruz. Viral enfeksiyonlardan korunmak için en önemli şey hijyen, çocuklara el yıkamayı öğretmek ve birbirine temaslarını azaltmak, maske kullanmak ve gıda olarak daha çok vitamin, C vitamini olan sebzeler ve taze meyveler şeklinde kullanması önerilmektedir”.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum