Urfa’da 30 bin kitap dağıtıldı;

Urfa’da 30 bin kitap dağıtıldı

Şanlıurfa’da ‘Köy Okul Kütüphaneleri Kitapsız Kalmasın’ projesi kapsamında 150 okula 30 bin kitap dağıtımı gerçekleşti....

Şanlıurfa Valiliği’nin öncülük ettiği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Eğitim Kültür Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) iş birliği ile yürütülen ‘Köy Okul Kütüphaneleri Kitapsız Kalmasın’ projesi kapsamında bugün 10 ilçedeki 150 köy okuluna 30 bin kitap dağıtımı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapılan törene Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan’ın yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Projenin ana temasının 1 milyon kitap dağıtımı olduğunu söyleyen Vali Ayhan, şu ifadeleri kaydetti:

“Şimdiye kadar yoğun bir kitap alımını gerçekleştirdik. ŞURKAV’ın bu 1 milyon içerisinde 100 bin kitap hedefi vardı. 100 binlik hedefinin ilk 30 bin âdetini bugün taktim edeceğiz. Bu projenin temel mantığı fırsat projemizin bir alt başlığı olan akademik başarı artırma projeleri kapsamındaki okuma kültürünü kazandırmasını sağlamak. Bu proje ile bir yıl içerisinde hedef 1 milyon kitabı Urfa ile buluşturmak.”

Türkiye’de kitap okuma alışkanlığında Şanlıurfa’nın istenilen yerlerde olmadığını vurgulayan Ayhan, söz konusu projenin bu durumun değişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Ayhan, kitap okuyan öğrencileri seçerek ödüllendireceklerini de belirterek, “Projenin tamamının amacına hizmet ettikten sonra Urfa’da kitap kurtlarını seçeceğiz, inşallah nisan ve mayıs ayında da özel uçakla çocuklarımızı Çanakkale gezilerine göndereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlikte köy okullarının idarecilerine ve öğrencilerine kitaplar teslim edildi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum