Kentsel dönüşüm projesine Karakoyun Mahallesi sakinleri tepkili;

Kentsel dönüşüm projesine Karakoyun Mahallesi sakinleri tepkili

Eyyübiye’nin Karakoyun Mahallesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi mahallelinin tepkisine neden oldu. Mahalledeki mülk sahipleri belediyenin ev ve iş yerlerine değerinin çok altında bedel belirlediğini iddia ederek mağdur edildiklerini belirtti. Mahalleli projenin iptal edilmesini ya da evlerine karşılık ev, dükkanlarına karşılık dükkan verilmesini istiyor....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karakoyun Kentsel Dönüşüm Alanı için uzlaşma görüşmelerinin ve projenin hazır olduğu müjdesini verirken mahalle sakinleri projeye tepkili.

Karakoyun Mahallesi sakinleri, belediyenin ev ve iş yerlerine değerinden az fiyat biçtiğini iddia ederek projeden rahatsızlıklarını dile getirdi.

ÇELİK: EV VE İŞ YERLERİMİZE VERİLEN DEĞER ZULÜMDÜR

Karakoyun Mahallesi  sakinlerinden Mesut Çelik, evlerine ve iş yerlerine verilen düşük değer nedeniyle projeye mahalle halkının rızasının olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi mahallemizi kentsel dönüşüme almıştır. Bu projede evlerimize, dükkanlarımıza verilen değer tam anlamıyla zulümdür. Sebebi ise evlerimize ve iş yerlerimize verilen değer ile hiç kimse başka bir yerde ev sahibi veya iş yeri sahibi olamayacaktır. Bu verilen değerlere Karakoyun Mahalle halkı olarak hiç kimsenin rızası yoktur.  Biz mülk sahipleri olarak, bu mağduriyet için derdimizi kimseye anlatamadık.”

“EVİMİZE KARŞILIK EV DÜKKANLARIMIZA KARŞILIK BİR DÜKKAN”

Kimsenin mağduriyetlerini anlamadığını ve anlamak istemediğini belirten Çelik, medya aracılığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiklerini söyledi.

“Sayın Cumhurbaşkanımız, sizden istediğimiz bu zulüm projesinin ya ivedilikle iptalini ya da mülk sahipleri olarak evimize karşılık bir ev dükkanlarımıza karşılık bir dükkan verilmesini istiyoruz” diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim yaşadığımız zulmü medyadan gizli saklı yürütüyorlar. Bundan dolayı biz derdimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a medya aracılığı ile iletmek mecburiyetinde kaldık. Bizim bu sorunumuzu ancak siz çözersiniz. Biz çok net gördük ki, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde vicdan ve merhamet kalmamıştır.  Allah rızası için sesimize kulak verin”.

“BİLİRKİŞİLER VE EMLAKÇILAR TARAFINDAN BELİRLENSİN”

Diğer bir mahalle sakini ise evlerinin değerinde bedel belirlenmesini isteyerek, “Evlerimizin değeri neyse, bilirkişiler ve emlakçılar tarafından gelsin belirlensin, ondan  sonra kabul ediyoruz. Evlerimizin değerindeki fiyatı vermiyorlarsa projeyi iptal etsinler” dedi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum