ŞANLIURFA'DA ÇİFTÇİLER MAĞDUR!;

ŞANLIURFA'DA ÇİFTÇİLER MAĞDUR!

2022 yılı bireysel sulama hibe desteği listesi yayınlandı. Liste yayınlandı ancak Şanlıurfa’ya 76 milyon lira gönderilmesi gerekirken, 31 milyon lira gönderilince birçok çiftçi hibeden yararlanamadı ve eleştiriye neden oldu....

Tarım Bakanlığı 2022 yılı bireysel sulama hibe desteği asil ve yedek listesi yayınlandı. Şanlıurfa çiftçisine 76 milyon hibe desteği gelecekti ancak 31 milyon lira geldi! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Şanlıurfalı çiftçilere 76 milyon lira hibe gelmesi gerekirken bakanlık 31 milyon lira gönderince çiftçiler mağdur oldu. Çiftçiler mağduriyetlerinin giderilmesi için siyasilerden ve Şanlıurfa milletvekillerinden bakanlık nezdinde girişimde bulunmalarını ve mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istediler.

BİRÇOK ÇİFTÇİ DESTEK ALAMADI

Şanlıurfa’ya 2022 yılı bireysel sulama hibe desteği kapsamında 76 milyon lira gelmesi gerekiyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve Şanlıurfa’ya 76 milyon yerine 31 milyon lira hibe desteği gönderildi. Hal böyle olunca sulama yapan çiftçilerin birçoğu hibeden yararlanamadı ve mağdur oldu. Damlama sulaması projesi yapan çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi açısından Tarım Bakanlığı’nın Şanlıurfa’ya ayrılan hibe desteğinin kalanının ödenmesini istedi. Çiftçiler, kent bürokrasisi ve siyasilerin devreye girerek mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yardımcı olmalarını talep ettiler.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum