Büyükşehir’in 2022 yılı çalışmaları değerlendirildi;

Büyükşehir’in 2022 yılı çalışmaları değerlendirildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 2022 yılı değerlendirme toplantısında, raylı sistem, trambüs, konut projesi ve daha birçok konuda yapılan ve yapılacak projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

ŞANLIURFA -Nevali Otel'in Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yılsonu değerlendirme toplantısına; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Zemzem Gülender Açanal, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkan Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, çok sayıda davetli katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yılsonu değerlendirme toplantısında 2022 yılında yapılan hizmetler, gerçekleştirilen projeler ve yapımı süren projeler sunumla tanıtıldı.

Başkan Beyazgül Şanlıurfa'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla buluştu. Toplantıda konuşan Beyazgül, bir yıl içerisinde yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlattı.

 

BEYAZGÜL: ÇOK AZ ZAMANDA ÇOK YOLLAR KATETTİK

Belediyenin çalışmalarını aktaran Beyazgül, “Birçok çalışmalar yürüttük, önümüzde de önemli çalışmalar var. Raylı sistem projemizle Karaköprü’den Eyyübiye’ye kadar ulaşacak bir sistemdir. Ulaşım master planı biz geldiğimizde yoktu. Biz ulaşım master planını hazırlattık. Yakında proje ihalesine çıkacağız. Urfa raylı sisteme de sahip olacak. Önümüzdeki Salı veya Çarşamba günü trambüslerle ilgili çalışmalar tamamlanacak. İnşallah mevcut trambüsleri güzergahlara koymuş olacağız. İrili, ufaklı birçok çalışma ortada. Eğer biz kendi şehrimizi översek, kendi şehrimizi ileriye çıkarırsak, hedefimizi ve vizyonumuzu ortaya koyarsak gelecekte çocuklarımız şehre gurur duyacağı şekle getirmiş olacağız. Bugün için şehrimizle ne kadar övünsek azdır. Çok az zamanda çok yollar katettik. Belediyemiz ve bütün kurumlar yaptığı bütün işlerde mevzuat çerçevesinde ve hukuk içerisinde kalarak başarıyor. Mevzuat ve hukuk çerçevesinde hareket edelim. Allah’ın izni ile başarının önünde de bir engel yoktur. Herkes kendi görevini bilecek” dedi.

 

“ARKADAŞLARIMIZ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Emine Erdoğan’dan Şanlıurfa için önem arz eden bir mesaj aldıklarına vurgu yapan Beyazgül, “Emine Hanım’a teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız bir ilki gerçekleştirdik. Atık sudan gübre elde ettiler. Gübrelerimiz şu anda çok kıymetli oldu. 6 fabrikayı açtık. Bir fabrikayı halk ekmeğine dönüştürdük. Abide Kavşağı çalışmaları tamamlandı. Kuzey şehir konut projesi çalışmaları başladı. OSB’nin su sorununu çözeceğiz.  Halk Ekmek Fabrikası sona gelindi. Hobi Bahçeleri hak sahipleriyle buluştu. Diyarbakır-Mardin çevre yolunu trafiğe açtık. Eyyübiye’deki koku ile ilgili defalarca oraya gittik, koku yok.  

 

“HİÇBİR ŞEHİR ŞANLIURFA İLE YARIŞAMAYACAK”

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Beyazgül, “Rektörümüz kendi dönemini tamamladı. Başarılarıyla, başarısızlıklarıyla bir dönem bitmiş oldu. Rektörlüğün çalışmaları bazıları için uygun olmayabilir. Urfalılar hiçbir şeyini kaptırmaz. Urfa her değer kazandıkça yeniden değer kazanır. 12 Tepeleri kazdığımızda o tarihi eserler ortaya çıkıncı, hiçbir şehir bizimle yarışamaz. Güzelliklerimizi ortaya çıkaracağız. Hiçbir şehir kendimizle mukayese edemeyecek. Eski Urfa’yı ortaya çıkaracağız” diye konuştu.

 

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum