Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık;

Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracat Meclisi toplantısında 2022 yılında ihracatın yüzde 12,9'luk artış yaşayarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını söyledi. Erdoğan, bu sözlerinin ardından salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 dış ticaret rakamlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Türkiye İhracat Meclisi'nde konuşan Erdoğan, "2022 yılında ihracat yüzde 12,9'luk artışla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı" dedi.

"HEDEFİMİZ ÜLKEMİZİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKARMAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2022 yılı ihracatımız 254.2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam Cumhuriyet tarihimizin rekorudur. Hedefimiz, Türkiye'nin dünyanın en çok ihracat yapan ilk 10 ülkesindeki yerini almasını sağlamaktır. Aylık ortalama 3 milyar ihracattan, 21 milyar doların üzerinde ihracata çıktık. 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan il sayımız 5'ten 24'e yükseldi. Milli paramızla ihracat yaptığımız ülke ve bölge sayısı 197'yi buldu."

“EN SOMUT NETİCELERİ ALDIĞIMIZ ALANLARDAN BİRİ İHRACATTIR"

“Ekonomide de büyük hayallerle çıktığımız bu yolda, en somut neticeleri aldığımız alanlardan biri ihracattır” diyen Erdoğan, “Yatırımları kesintisiz sürdürmek, istihdamı 31 milyona çıkartmak, ihracatı yükselterek devam ettirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak... Tüm bu işleri başarmak öyle kolay değildir. Türkiye artık krizleri yöneten ve fırsata çeviren bir ülke haline geldi” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum