TDV Şanlıurfa Şubesi 2022’de binlerce muhtaç aileye destek sağladı;

TDV Şanlıurfa Şubesi 2022’de binlerce muhtaç aileye destek sağladı

TDV Şanlıurfa İl Şubesi, 2022 yılı içerisinde 17 bini aşkın muhtaç aileye yardım elini uzattı. Başta gıda olmak üzere giyim ve nakdi yardımlarla binlerce aileye ulaşıldı....

ŞANLIURFA -Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Şanlıurfa İl Şubesi kent genelinde toplam 1378 hisse kurban bağışları yapıldı. Kesilen kurbanlarla 8 bin 200 aileye et desteğinde bulunuldu. Kent genelinde 3 bin 500 aileye de gıda, giyim ve nakdi yardım yapıldı.

2022-2023 yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında öğrencilere kırtasiye desteğinde de bulunuldu. 2 bini aşkın öğrenciye hem nakdi hem de kırtasiye yardımı yapıldı.

Sınır ötesine de yardımlar gerçekleştirildi. Resulayn ve Tel Abyad kentlerinde 1100 hisse kurban kesilerek, 6 bin 600 aileye ulaştırıldı. 350 yetime gıda, bot, mont ve hijyen malzemesi desteği verildi. 227 aileye de kömür yardımı gerçekleştirildi.

Ülkede ibadete elverişi olmayan camilerin hizmet verebilmesi içinde çalışmalar başlatıldı. Halısı olmayan camilere,  2 bin 243 metre kare halı dağıtıldı. Isınması olmayan camilerin ısınma sisteminin devreye girilmesi için destek verildi.

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, en güzel şekilde köprü görevi gördüklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

‘’Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa şubemiz olarak 2022 yılında elimizden geldiği kadar muhtaç olan kardeşlerimize yardımda bulunmak bir nebze de olsun destek sağlamak amacıyla durumu iyi olan hayır sever kardeşlerimizle muhtaç durumda olan kardeşlerimiz arasında köprü olmaya çalıştık. Elimizden geldiği kadar arkadaşlar ve hayırseverlerle gayret ettik. 2023 yılında da gerek Urfa’da olsun, gerekse sınırın ötesi olsun, kardeşlerimizin ihtiyacı maalesef devam ediyor. Hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını bekliyoruz. Bizler en güzel şekilde aracı olmaya çalışacağız”.

 

BİHA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum