Açık kalp ameliyatlarında sevk eden değil sevk alan hastane haline geldi;

Açık kalp ameliyatlarında sevk eden değil sevk alan hastane haline geldi

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2022 yılında 320 hastaya başarılı şekilde açık kalp ameliyatı yapıldı....

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçen yıl toplam 320 hastaya başarılı şekilde açık kalp ameliyatı yapıldı. İl dışı sevklerinin büyük kısmını oluşturan bu ameliyatın tecrübeli bir kadroyla yapılması nedeniyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi sevk eden değil sevk alan hastane konumuna geldi. 

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan açık kalp ameliyatı hakkında Kalp Damar Cerrahi Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Mustafa Abanoz bilgiler verdi.

Önceki yıllara nazaran hastanede açık kalp ameliyatı işlemlerinde büyük bir artışın olduğunu kaydeden Uz. Dr. Abanoz, 2022 yılında başarılı açık kalp ameliyatları gerçekleştirdiklerini söyledi.

1 YILDA 320 HASTAYA AÇIK KALP AMELİYATI

Geçen yıl yaklaşık 320 açık kalp ameliyatı yaptıkları bilgisini veren Dr. Abanoz, şunları söyledi:

“Bu ameliyatlardan yaklaşık 260 tanesi koroner Bypass, 30 tanesi mitral ve aort kapak ameliyatı, 20 tanesi aort diseksiyonu, 20’si TEVAR, 10’u EVAR olmak üzere periferik damar ameliyatları ve her türlü varis ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirerek, bölge illerin de cazibe noktası haline geldik. Hastanemizde özellikli ameliyatların yapılmasının yanı sıra girişimsel dediğimiz, hastanın cerrahi işleme ihtiyacı olmadan yapılan büyük damar müdahaleleri de yine hastanemizde yapılabilmekte ve bu işlemi de bölgede en fazla yapan hastane olduk.”

BAĞIŞ: BYPASS HASTALARI ARTIK BİZİM HASTANEMİZİ TERCİH EDİYOR

Kalp Damar Cerrahi Kliniğinde alanında tecrübeli 7 uzman hekim ve tecrübeli sağlık personeli ile hizmet verdiklerini söyleyen Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Ziya Bağış da şunları söyledi:

“Sürekli sadece bizimle çalışan ameliyathane hemşireleri, yoğun bakım hemşireleri, perfüzyonistler ve anestezi teknikerleriyle yıllardır bu hizmeti veriyoruz. Her yıl giderek hızla artan ameliyatlarımıza devam etmekteyiz.”

“SEVK EDEN DEĞİL SEVK ALAN HASTANE OLDU”

Hastanenin sadece Şanlıurfa ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine değil tüm Türkiye ve komşu ülkelere ileri düzey hizmet veren bir merkez olmak adına çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Bağış, “Başarılı ameliyatlarımızın çevre illerde de yankı yaptığını, dolayısıyla ekip olarak da oldukça geniş ve güçlü bir ekibimiz olduğunu artık civar illerinde bilmesiyle, her hafta komşu illerden de hasta gelmektedir” dedi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum