AVUKATLARDAN HAKİM HAKKINDA ‘ONUR KIRICI’ SUÇ DUYURUSU!;

AVUKATLARDAN HAKİM HAKKINDA ‘ONUR KIRICI’ SUÇ DUYURUSU!

Şanlıurfa Barosu, 2. İcra Hukuk Mahkemesi hakiminin duruşma esnasında bir avukata karşı saygısız söz ve davranışlarda bulunduğunu iddia ederek hakim hakkında ‘onur kırıcı’ suç duyurusunda bulundu....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Barosu Avukat Hakları Merkezi, geçen salı günü duruşma salonu yerine mahkeme kaleminde duruşmayı yapan ve bir avukata ‘onur kırıcı’ davranışlarda bulunduğu iddia edilen hakime tepki gösterdi.

Şanlıurfa Barosu Avukat Hakları Merkezi, Şanlıurfa Adliyesi önünde toplanarak söz konusu iddia hakkında basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı baro avukatlarından Hacer Perihan Demirel yaptı.

Bir mahkeme hakiminin ‘onur kırıcı’ davranışlarına maruz kalan bir meslektaşlarının yanında bulunduklarını göstermek için toplandıklarını belirten Demirel, geçen salı günü yaşanan olayla ilgili şu bilgileri verdi:

“21 Haziran günü meslektaşımız, vekili olduğu kurum adına duruşmaya iştirak etmek üzere adliyede hazır bulunmuştur. Duruşmanın duruşma salonunda değil de mahkeme kalemi gibi kalabalık bir yerde yapılması nedeniyle mahkeme kaleminde bulunan hakim ve katiplere selam vererek odaya girmiştir. Duruşma başladıktan sonra meslektaşımızın dosya ile ilgili beyanlarını ifade etmeye başlaması ile birlikte mahkeme hakimi tarafından anlamsız bir şekilde ne diyorsun, sen kahvede misin, zaten Bölge Adliye Mahkemesi’ne tayinim çıktı, avukatlardan kurtuluyorum, dua et burası mahkeme gibi anlamsız ve saygısızca ifadeler kullanmıştır. Sosyal medyada da yayıldığı üzere bu ifadeleri kullanmakla birlikte resmi belge niteliğindeki duruşma tutanağını da bir hakime yakışmayacak ciddiyette, meslek vakarı ile uyumsuz, tek taraflı ve gerçeğe aykırı bir şekilde düzenlenmiştir. Davalı vekili layık olmadığından beyanı alınmadı gibi bir küçük düşürücü ifadeyle meslektaşımızın savunma hakkı elinden alınmıştır.”

“AYNI HAKİM DAHA ÖNCEDE BENZER PROBLEMLER YAŞAMIŞTIR”

Hakimin daha önce de bazı avukatlara aynı davranışları sergilediğini ileri süren Demirel, şunları söyledi:

“Aynı hakim, 2018 yılında Ankara İş Mahkemesindeyken de Ankara Baro Başkanı ve meslektaşlarımızın üzerine yürümüştür. Şanlıurfa’da göreve başladığı günden itibaren de birçok meslektaşımız ve stajyer avukatlarla benzer problemler yaşamıştır. Bir stajyer arkadaşımızın kravatını beğenmediği için stajını yakmakla tehdit etmiştir. İlgili hakim tarafından avukat hakları merkezimize bir çok bildirimde bulunulduğundan HSK’ya bu konu ile ilgili şikayetler yapılmıştır.”

“AVUKATLAR OLARAK HİÇBİR YARGI MENSUBUNUN EGOSUNU TATMİN ARACI DEĞİLİZ”

Ne hakimlerin ne de başka yargı organının, ne mesleğe ne de meslektaşa saygısızlığını kabul etmeyeceklerini söyleyen Demirel, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İlgili hakim ile ilgili olarak HSK tarafından inceleme başlatılmasını beklerken 2022 yılı yaz kararnamesi ile ödül niteliğinde bir atama yapıldığını, Bölge Adliye Mahkemesi’nde görevlendirildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Buradan belirtmek isteriz ki avukatlar olarak hiçbir yargı mensubunun egosunu tatmin aracı değiliz. Ne olayda geçen hakim ne de başka yargı organının ne mesleğe ne de meslektaşa saygısızlığını kabul etmeyeceğimizi bildirmekteyiz. Bu tür yakışıksız durumlara sessiz kalamayacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Hiçbir yargı mensubunun duygularına kapılmaması, kişisel görüşleri ve önyargılarının etkisi altında kalmaması gerektiğine inanıyoruz.”

Avukatlar açıklamanın ardından Şanlıurfa Adliyesi’ne girerek iddiaların odağındaki hakim hakkında suç duyurusunda bulundu.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum