Urfa’daki basın cemiyetleri gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı;

Urfa’daki basın cemiyetleri gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı

Şanlıurfa’daki basın cemiyetleri, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaşanılan kavgada yaralanan DHA muhabiri Ömer Şulul için kınama mesajı yayımladı....

Şanlıurfa Medya Palformu, Göbeklitepe Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti ve Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen kavganın haberini yaparken olayın ortasında kalarak yaralanan Demirören Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Ömer Şulul için kınama mesajı yayımladı.

GÜLER: ÖMER ŞULUL’A VE POLİSİMİZE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Şanlıurfa Medya Platformu Başkanı M.Kamil Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde dün akşam karşılaşan husumetli iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi ile kavganın ortasında kalan bir polis memuru ve DHA Muhabiri Sn.Ömer Şulul yaralanmıştır. Meslektaşımız  DHA muhabiri Sn. Ömer Şulul’a ve polisimize geçmiş olsun diyor.  DHA muhabiri Sn. Ömer Şulul’a ve polisimize yapılan saldırıyı kınıyoruz.”

GÜLEBAK: GAZETECİ ARKADAŞIMIZ ZORLU ŞARTLAR ALTINDA GÖREVİNİ YAPMAYA ÇALIŞMIŞTIR

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, kınama mesajında şunları kaydetti:

“Akşam saatlerinde  Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanılan kavga sırasında görevini icra etmeye çalışan DHA muhabiri meslektaşımız Ömer Şulul ve polis memurumuz yaralandı. Bir kez daha gördük ki gazetecilik mesleği zor bir meslek. Görevini yapmaya çalışan arkadaşımız Ömer Şulul zorlu şartlar altında görevini yine de yapmaya çalışmıştır. Aslında arkadaşımızın yaşadığı olay birçok gazetecinin karşı karşıya kalabileceği bir olaydır. Yaralanan Gazeteci arkadaşımıza ve polis memurumuza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayı gerçekleştiren kişileri şiddetle kınıyorum.”

ÖNCEL: OLAYI YAPAN ŞAHISLARIN ADALETE TESLİM EDİLEREK, GEREKLİ CEZANIN UYGULANMASINI BEKLİYORUZ

Göbeklitepe Gazeteci ve Yazarlar cemiyeti Başkanı Reşit Öncel, açıklamasında şunları belirtti:

“Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aralarında husumet bulunan iki aile arasında kavga yaşanmıştır. Yaşanan Kavga sırasında arada kalan DHA muhabiri Ömer Şulul ve Polis memurumuz yaralanmıştır. Basın özgürlüğüne ve Polis memurumuza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, olayı yapan şahısların Adalete teslim edilerek, gerekli cezanın uygulanmasını bekliyoruz”

ÇİFTÇİ: GAZETECİYE YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, mesajında şunları kaydetti:

“Haber yapmak için gittiği olay yerinde,silahlı ve taşlı kavgada yaralanan DHA Muhabiri Ömer Şulul'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gazeteciye yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.”

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum