Şenyaşar ailesiyle ilgili ilk duruşma Malatya’da görülmeye başlandı;

Şenyaşar ailesiyle ilgili ilk duruşma Malatya’da görülmeye başlandı

Suruç’ta 2018 seçimleri öncesinde Şenyaşar ve Yıldız ailelerinden 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgayla ilgili dava, Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı....

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 2018 seçimleri öncesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarıyla Şenyaşar ailesi arasında yaşanan kavgada esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar, milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti. 8 kişinin de yaralandığı olayın ardından Fadıl Şenyaşar ile Enver Yıldız tutuklandı.

Olaylara ilişkin başlatılan soruşturmada ayrı ayrı yürütülen 'iş yeri' ve 'hastane' dosyaları birleştirildi.

Bileştirilmenin ardından davanın ilk duruşmasına Malatya'da başlandı.

Duruşmayı Şanlıurfa Barosu’nun yanı sıra bazı illerin baro yetkilileri, HDP ve CHP milletvekilleri ile STK temsilcileri de takip ediyor.

Malatya'da 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Fadıl Şenyaşar ile Enver Yıldız tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılırken, Şenyaşar ile Yıldız ailelerinin avukatları duruşmada hazır bulundu.

Şenyaşar ailesi, dün sosyal medya hesabından, "Devletlerin refahı ve gücü adaletle ölçülür. Annelerin gözyaşının rengi yoktur. Anne yargıdan adalet istiyor. Bu zulüm bitsin artık" mesajını paylaştı.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum